Hlavní obsah

Dúbravkovo hostování v Manchesteru United ukončil Newcastle už po půl roce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Newcastle United si stáhl slovenského brankáře Martina Dúbravku z hostování v Manchesteru United, kam bývalý sparťanský gólman odešel loni v září. Za slavný tým nastoupil třiatřicetiletý fotbalista na podzim jen dvakrát, pokaždé v Ligovém poháru. Old Trafford opustil s bilancí dvou vítězství.

Foto: manutd.com

Martin Dúbravka při focení po příchodu do Manchesteru United.

Článek

"Děkujeme Martinovi za jeho přínos pro náš klub a přejeme mu vše nejlepší v další kariéře," uvedl v prohlášení Manchester United, kde měl původně Dúbravka hostovat do konce sezony.

Jasnou týmovou jedničkou je Španěl David de Gea, který odchytal všech 16 zápasů v tomto ročníku anglické ligy.

Dúbravka přišel do Newcastlu v lednu 2018 z pražské Sparty. Nejprve na hostování, které se později změnilo v přestup. V dresu "Magpies" odchytal 130 soutěžních duelů, v Premier League pak udržel ve 37 utkáních čisté konto.

V sezoně 2019/2020 byl slovenský gólman vyhlášen nejlepším hráčem klubu. V Newcastlu by měl nyní Dúbravka krýt záda v roli dvojky Nicku Popeovi, který v tomto ročníku Premier League vychytal už devět nul. Naposledy udržel čisté konto v sobotu proti Leedsu (0:0).

Newcastle je momentálně na třetím místě Premier League.

Reklama