Hlavní obsah

Dvě trefy a Souček už je nejlepším střelcem Kladivářů: Ty góly patří manželce

Byl to v Selhurst Parku jeho večer. Aby ne, když český legionář v dresu Kladivářů dal ve 20. kole Premier League dva góly a pomohl West Hamu k šesté výhře v řadě. Díky tomu v neúplné tabulce figuruje už na čtvrté příčce o bod před mistrovským Liverpoolem, který má ovšem zápas k dobru. „Je hezké být čtvrtý a jsme rádi, že na této příčce jsme, protože chceme figurovat co nejvýš. Jsme jen v polovině sezony, ale tento pocit chci zažívat dál,“ rozpovídal se po výhře 3:2 Tomáš Souček na klubových stránkách West Hamu.

Foto: Steve Paston, ČTK/AP

Radost Tomáše Součka z West Hamu po druhém gólu proti Crystal Palace.

Článek

Takovou sérii Kladiváři ještě nikdy v klubové historii nezažili, protože vyhrát v kalendářním roce šestkrát v řadě se jim nikdy nepovedlo.

Až nyní Součkovým přičiněním.

„Vždy říkám, že nezáleží na tom, kdo dá gól, i když jsem velice rád, že jsem svými brankami mužstvu pomohl," vykládal Souček, který v této ligové sezoně vstřelil už sedm gólů a vyrovnal se tak nejlepšímu kanonýrovi Kladivářů Hallerovi, jenž před nedávnem odešel do Ajaxu Amsterdam.

„Máme opravdu dobrý tým a hrajeme jako tým, nikoli jako jednotlivci. Dnes jsem skóroval já, příště někdo jiný. Třeba Mikey, který měl tentokrát velkou smůlu," připomněl Souček dvě střely Michaila Antonia do tyče i další promarněné šance. Mimochodem - právě Antonio mu nahrál na první gól, který dal Souček hlavou.

„Jsem velmi šťastný, protože náš výkon byl opravdu dobrý. Prvních a posledních pět minut sice dobrých nebylo, ale během osmdesáti dalších jsme všem ukázali, jak jsme se chtěli předvést. Týmový duch je skvělý, výsledky, kterých jsme teď dosáhli, nám dávají hodně sebedůvěry. Je dobré, jak jsme tento rok začali a chceme takto pokračovat," pokračoval  pětadvacetiletý český legionář, který vítězství a dva góly věnoval manželce.

"Jsou to pro ni těžké časy, protože nevidí nikoho z rodiny. Děkuji, že se stará o mě a naši dceru."

V příštím kole čeká na West Ham hodně těžký duel, neboť v neděli hostí mistrovský Liverpool.

„Těším se. Bude to těžké, ale připravíme se stejně jako na zápas proti Crystal Palace," ujišťoval Souček, jenž si ve všech hodnoceních ostrovních médií vysloužil vysokou známku. Od BBC například na desetibodové stupnici devítku a ocenění Muž zápasu.

"Pořád říkám, že Tomáš má skvělou gólovou bilanci. Navíc je to skvělý kluk a také výborný fotbalista. Když si vzpomenete na dobu rok zpátky, kdy jsme ho kupovali, tak ten rozdíl, který v týmu udělal, je fantastický," řekl po klubovou televizi Moyes.

Foto: Steve Paston, ČTK/AP

Tomáš Souček (vlevo) z West Hamu po první trefě proti Crystal Palace, na snímku jsou dále Jarrod Bowen (20) a Vladimír Coufal.

"Přijít a rozjet se v Premier League je velmi těžké v jakékoliv době. On to dokázal a nejen to - přinesl velký rozdíl. Svou poctivostí změnil výkony celého týmu. Je skvělý, dokáže dávat góly a v tomhle zápase to opět ukázal," dodal sedmapadesátiletý skotský trenér.

"Když si v hlavě v průběhu let projdu skvělé hráče ve středu hřiště, připomíná mi Tomáš Warka, který také nabíhal do vápna o něco později a dokázal skórovat z hloubky," uvedl Moyes. "Nemohu ho srovnávat se Stevenem Gerrardem, ale hráči, kteří se dostanou z téhle pozice do vápna a střílí góly, to je skvělá věc. On je svým způsobem trochu staromódní, ale jeho přístup a odhodlání jsou na špičkové úrovni. Je radost s ním pracovat," doplnil Moyes.

„Bylo to naše desáté vítězství v sezoně, což obvykle stačí k tomu, abyste se v lize udrželi. Já chci ale mnohem víc. Hráči na to mají a já cítím, že chtějí ještě víc. Já s nimi, takže chceme bojovat v nejvyšších patrech tabulky," dodal Moyes, pod jehož vedením zažívá mužstvo báječnou sezonu.

I druhý z českých legionářů Vladimír Coufal, který v Selhurst Parku odehrál celých 90 minut, na tom má zásluhu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: