Hlavní obsah

Emotivní comeback. Eriksen se vrací k fotbalu, bude hrát v Premier League

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dánský záložník Christian Eriksen se vrátí k fotbalu a bude hrát v Premier League. Devětadvacetiletý fotbalista, kterého loni v létě na mistrovství Evropy postihl srdeční kolaps, podepsal půlroční smlouvu s Brentfordem.

Foto: Profimedia.cz

Christian Eriksen v dresu dánské fotbalové reprezentace. Archivní foto

Článek

Eriksen nehrál od té doby, co ho na EURO postihl srdeční kolaps v zápase proti Finsku. Dánský reprezentant podstoupil operaci a v těle má kardiostimulátor. Dlouho nebylo jisté, jestli se na hřiště ještě někdy vrátí.

Poslední den zimního přestupového okna na Ostrovech podepsal nakonec smlouvu s anglickým Brentfordem. „Je to skvělá příležitost, mít v týmu hráče světové úrovně," řekl k nové posile kouč Thomas Frank.

Eriksen v minulé sezoně získal titul v Serii A s Interem Milán. Jeho návrat do Itálie ale nepřipadal v úvahu, protože v italské lize není dovoleno nastupovat s kardiostimulátorem.

Po odchodu z Interu trénoval Eriksen v dánském Odense, kde působil v mládežnických letech. Rodák z Middelfartu se nechal slyšet, že velkou motivací k návratu je pro něj vidina účasti na fotbalovém mistrovství světa v Kataru 2022, kam se Dánsko dostalo z prvního místa kvalifikační skupiny.

Eriksen se do Premier League vrací po dvou letech. Mezi roky 2013-2020 působil v Tottenhamu Hotspur, se kterým si v roce 2019 zahrál finále Ligy mistrů proti Liverpoolu.

Reklama

Související témata: