Hlavní obsah

Everton remizoval s Middlesbrough

LIVERPOOL

Fotbalisté Evertonu se ve 13. kole Premier League rozešli smírně s Middlesbrough 1:1. Týmy, jimž se v posledních kolech dařilo, tak protáhly své série bez prohry.

Článek

Již v osmé minutě poslal hosty do vedení Gary O'Neil. Střela z hranice pokutového území, kterou zakončil O'Neil rychlý protiútok, se otřela o tyč a skončila v bráně. Vyrovnat mohl po pěti minutách Yakubu, který se sám prodral do vyložené šance. Radost z branky mu ale překazil brankář Middlesbrough Turnbull, který skvělým vyběhnutím snížil střelecký úhel útočníka Evertonu.

Yakubu se přesto dočkal, když v 65. minutě zády tečoval branku, která skončila v síti. Everton, jenž má v posledních zápasech úspěšné poslední minuty, tlačil svého soupeře. Branku se mu však vstřelit nepodařilo. A tak se Everton s Middlesbrough rozešel smírně 1:1.

Manchester City remizoval s Hullem

V duelu dvou týmů, které z posledních tří zápasů nezískaly ani bod, remízovali fotbalisté Hullu s Manchesterem City 2:2. Hull tak drží šestou příčku, Manchester se posunul na dvanácté místo.

Manchester měl smolný vstup do zápasu, když Ben Heimovu malou domů vystihl Cousin a překonal gólmana Harta. Ten se navíc zranil a v brance Manchesteru se téměř po roce objevil Kasper Schmeichel. Příliš práce však neměl, neboť hosté soupeře zatlačili a ještě do poločasu skóre otočili díky dvěma zásahům irského reprezentanta Irelanda. Oba týmy měly i po změně stran šance, ale síť již rozvlnila jen domácí hvězda Geovanni. Schmeichel nedosáhl na jeho tečovaný přímý kop.

Premier League, 13. kolo:
Everton - Middlesbrough 1:1 (65. Yakubu - 8. O'Neil), Hull - Manchester City 2:2 (14. Cousin, 60. Geovanni - 37. a 45. Ireland).

Reklama

Související témata: