Hlavní obsah

Excelentní! Kouč West Hamu smeká před Coufalem. Anglie tleská nádhernému gólu

Londýn/Praha

Slávistická klika ve West Hamu United pokračuje v budování skvělého renomé. Ve středečním duelu Premier League proti Crystal Palace (1:1) se tentokrát blýskl Vladimír Coufal parádně načasovaným centrem na nádherný vyrovnávací gól Sébastiana Hallera, který vystřihl nechytatelné nůžky. Výkon českého legionáře si náležitě pochvaloval i kouč West Hamu David Moyes.

Foto: Adam Davy, ČTK/AP

Fotbalista West Hamu Vladimír Coufal (vlevo) a Wilfried Zaha z Crystal Palace.

Článek

„Vladimír Coufal byl dnes večer excelentní," smekl trenér v rozhovoru pro klubovou televizi.

S příchodem slávistických es zavál do řad Kladivářů zcela nový vítr, z týmu bojujícího o záchranu se stala štika tlačící se na pohárové příčky. Po Tomáši Součkovi se v sestavě United rychle zabydlel i Coufal.

„Prožil si (Coufal) opravdový křest, protože, když se podíváte na hráče, proti nimž nastupoval, jsou to samá skvělá křídla. Je to hodně oddaný kluk, miluje fotbal, v tréninku dře každý den. Mám z něj opravdu radost. Kariéru ve West Hamu začal skvěle," těší Moyese.

Samozřejmě ve středu ho musela nadchnout hlavně přihrávka na vyrovnávací gól.

„Sebovi (Hallerovi) poslal skvělý míč. A musím dodat, že i v první půli poslal tři další velmi dobré křížné přihrávky. Pro něj jen dobře. Jsem si vědomi toho, co umí," dodal kouč.

Jemu přitakával i sám Coufal. „Mojí prací je dávat tyhle křížné přihrávky do vápna. Seb je super útočník. Zakončil parádně. Zkouší tohle i v tréninku. A teď z toho bude možná gól měsíce," myslí si český krajní obránce.

I přes chválu ze strany kouče i fanoušků jej však přeci jen mrzelo, že jeho tým doma nebodoval naplno.

„Jasně, že jsme zklamaní, protože se nám nepodařilo vyhrát. Ale musíme uznat, že Crystal Palace bylo hodně těžkým soupeřem. Hrají náročný fyzický styl s nebezpečnými protiútoky. A mají vynikající útočníky jako Eze a Zaha. Bod tedy nakonec musíme brát," shrnul duel Coufal.

Už v pondělí na něj a jeho tým čeká další těžká zkouška - derby a souboj se sousedem v tabulce z Chelsea.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: