Hlavní obsah

Falcao na ostrovech skončí. Mezi Ďábly nepotvrdil kolumbijský kanonýr pověst zabijáka

Manchester/Praha

Požadovaných 43 miliónů liber za něho nezaplatí, takže dny kolumbijského útočníka Falcaa na Old Trafford jsou zřejmě sečteny. Zvláště, když v posledním ligovém duelu proti Southamptonu ho trenér Van Gaal nevzal ani na lavičku mezi náhradníky. Radamel Falcao, jenž tolik zářil v dresu Atlétika Madrid, totiž nenaplnil očekávání, které do něho Manchester United - a nizozemský kouč pochopitelně také - vkládal.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Radamel Falcao na podzim přišel do kádru Rudých ďáblů jako velká posila, ale v Premier League se neprosadil.

Článek

Pravdou je, že zranění a zdravotní potíže Falcaa zbrzdily. V Atlétiku střelecky zářil, v Monaku se rovněž prosazoval, ale v Premier League dal pouhé tři góly v patnácti zápasech, v nichž nastoupil.

Manchester United si ho přivedl na hostování s případnou opcí, přičemž přestupová částka za 28 letého kolumbijského legionáře byla domluvena na zmiňovaných 43 200 000 liber.

„Hrál posledních pět zápasů. Teď se po zranění do kádru vrací další hráči, a proto jsem udělal změny," glosoval trenér Van Gaal lakonicky absenci Falcaa i mezi náhradníky v nedělním domácím utkání.

"Prostě se nevešel do nominace," dodal po chvíli s tím, že přednost dal devatenáctiletému Wilsonovi.

„Příští týden hrajeme další utkání," naznačil, že se kolumbijského útočníka ještě nezříká, i když se ve Falcaovi zabijácké instinkty na ostrovech neprobudily. Van Gaalovo váhání je pochopitelné, neboť proti Southamptonu se zranil nizozemský snajpr Van Persie a je otázkou, jak dlouho bude se zhmožděným kotníkem laborovat. V dalším ligovém kole v sobotu proti Queens Park Ragners by měl Rudým ďáblů každopádně chybět.

Na Old Trafford však vládně přesvědčení, že by uplatnění opce na Falcaa bylo přílišným luxusem. Nejen vzhledem k přestupové částce, ale i gáži kolumbijského legionáře, která činí 300 tisíc liber týdně.

Kolumbijec však může být v klidu, neboť zájemci o jeho angažování se už ozvali. Tím nejvážnějším je Juventus, protože i Bianconeri střelce potřebují.

Reklama

Související témata: