Hlavní obsah

Fanoušci chtěli napadnout hráče svého týmu. Kouč se zastal chuligánů

Londýn

Tohle byla pořádná divočina. Fanoušci Crystal Palace nerozdýchali, že jejich tým prohrával v poločase sobotního utkání Premier League se Sunderlandem 0:4 a pokusili se napadnout hráče. Jeden z chuligánů byl zadržen, když si to chtěl přímo na hřišti vyříkat se stoperem Damienem Delaneyem. Další fandové se po závěrečném hvizdu řezali se stewardy. Trenér domácích Sam Allardyce po utkání šokoval. Místo toho, aby incident v Selhurst Parku odsoudil, omluvil se fanouškům. Po přestávce už Delaney nehrál a žádná branka nepadla.

Foto: Tony O'brien, Reuters

Fanoušci Crystal Palace dali najevo nespokojenost s výkonem svých oblíbenců.

Článek
Fotogalerie

„Hráči musí tu kritiku jejich výkonu přijmout. Zasloužili si, aby na ně fanoušci bučeli a ukázali svoji nespokojenost. Když neodvedete práci tak, jak máte, musíte počítat s tím, že vám to někdo dá najevo," tvrdil Allardyce.

Pro fanoušky bylo hodně ponižující, když jejich tým už do přestávky inkasoval čtyři branky, z toho tři v posledních minutách před poločasem. „Fanoušci čekali od hráčů úplně něco jiného. Oni nás podporují a my jim za to musíme něco vrátit, něco jim ukázat na hřišti," zlobil se na tým kouč. „Můžu se fanouškům za dnešek jen omluvit."

Ochránci pořádku museli rozdivočelé fanoušky hodně krotit, aby se nevrhli na hráče, když mířili do kabin. Média pak chování fandů odsoudila. „Bylo to šokující. Ochranka schytala od fanoušků nějaké rány, byla to ostuda." Trenér Allardyce měl ale na věc jiný názor.

Reklama

Související témata: