Hlavní obsah

Fantastický Čech chytil tutovku a Arsenal pak slavil. Hlavně, že to dobře dopadlo, radoval se

Londýn

Petr Čech se vrátil po zranění do branky Arsenalu a Kanonýři hned naplno zabrali. Vyhráli zápas Premier League na půdě zachraňujícího se týmu Middlesbough 2:1. Vítězný gól Arsenalu vstřelil v 71. minutě Özil, londýnský tým podržel skvělým výkonem i český gólman.

Foto: Lee Smith, Reuters

Brankář Arsenalu Petr Čech inkasuje gól, který ale pro ofsajd neplatil.

Článek

Čech podal bezchybný výkon a svůj tým podržel za stavu 1:1, když v 61. minutě předvedl fantastický zákrok při dorážce Ayaly z bezprostřední blízkosti. „Jsem hlavně rád, že to dobře dopadlo a máme důležité tři body. Výhra je zasloužená a mě těší, že jsem zase mohl být u toho a po zranění jsem zpátky na hřišti," uvedl na svých internetových strkánkách český brankář.

„Zápas se pro nás vyvíjel dobře. Dali jsme důležitý první gól a velice dobře jsme bránili. Soupeř bohužel hned na začátku druhé půle vyrovnal, což bylo přesně to, co jsme nechtěli. Pak jsme dokázali přestát některé jejich nebezpečné situace a nakonec udeřili vítězným gólem," popsal Čech. „Nakonec jsme měli i další šance, jenže jsme je neproměnili a museli jsme hrát s maximálním nasazením a koncentrací až do závěrečného hvizdu."

Věděl, že urvat tři body na hřišti předposledního týmu tabulky nebude jednoduché. „Oni hrají taky o všechno, ale v naší situaci se počítala jedině výhra. Po některých minulých nezdarech jsme si nemohli dovolit znovu ztratit. I vzhledem k tomu, jak hrají naši soupeři. Teď už jakékoliv zaváhání může být klíčové a my se musíme v ideálním případě pokusit všechno vyhrát. Čeká nás ještě dost důležitých zápasů včetně těch s týmy před námi a záleží jen na nás," prohlásil gólman.

Trenér Arsenalu Arsene Wenger hodně překvapil změnou rozestavení, když přešel na 4-3-3. „Samozřejmě jsme to věděli dopředu, že takhle budeme hrát. Myslím, že to fungovalo dobře," prozradil Čech. „Jsem rád, že jsme tohle utkání zvládli a teď už se můžeme koncentrovat na nejbližší důležitý zápas v FA Cupu," řekla opora Gunners. Tím důležitým zápasem je nedělní semifinále proti Manchesteru City.

Reklama