Hlavní obsah

Manchester Utd. - Brighton 1:2Haaland už řádí, sestřelil Součka s Coufalem. Manchester United začal pod novým koučem ostudou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Hned v úvodním kole Premier League Erling Haaland ukazuje, že po Německu si bude podmaňovat i Anglii. Norský kanonýr dvěma góly zařídil triumf 2:0 mistrovskému Manchesteru City na hřišti West Hamu, za který odehráli celý zápas čeští reprezentanti Tomáš Souček s Vladimírem Coufalem. Druhý z manchesterských klubů naopak zažil ostudu. Premiéra kouče Erika ten Haga v Premier League na lavičce United skončila fiaskem, Rudí Ďáblové na Old Trafford prohráli s Brightonem 1:2.

Foto: Peter Cziborra, Reuters

Nová posila Manchesteru City Erling Haaland proměňuje penaltu proti West Hamu.

Článek
Fotogalerie

První komplikace pro West Ham přišla ve 23. minutě, kdy se zranil brankář Fabiaňski a o chvíli později musel být vystřídán.

Jeho náhradník Areola krátce poté podrazil ve vápně Haalanda a následnou penaltu Nor proměnil.

V 65. minutě našel De Bruyne Haalanda, který se sám před brankářem nemýlil.

Strůjcem vítězství Brightonu byl německý fotbalista Pascal Gross, který v prvním poločase vstřelil dvě branky a již na úvod nové sezony vyrovnal svůj gólový účet z minulého ročníku.

První gól dal Gross z bezprostřední blízkosti ve 30. minutě po přihrávce bývalého hráče United Welbecka. V 39. minutě pak pohotově zareagoval na vyraženou Marchovu střelu a z malého vápna zvýšil.

Ve druhém poločase přišel na hřiště Ronaldo a "Rudým ďáblům" se podařilo vyvinout tlak, který vyvrcholil rohovým kopem, po kterém si hostující Mac Allister srazil míč do vlastní sítě. Vyrovnat se však Manchesteru nepovedlo a po květnové prohře 0:4 v Brightonu podlehli týmu z jižní Anglie i na Old Trafford.

Leicester se utkal se svým oblíbeným soupeřem Brentfordem, který proti "Liškám" zvítězil naposledy v roce 1953. Zápas se vyvíjel slibně pro domácí, kteří si góly Castagneho a Dewsbury-Halla vytvořili dvougólový náskok. Brentfordu se však ve druhé půli podařilo vyrovnat. Nejdříve v 62. minutě snížil kanonýr Toney, čtyři minuty před koncem jej střelou ze střední vzdálenosti napodobil Dasilva.

Anglická fotbalová liga - 1. kolo:
Leicester - Brentford 2:2 (33. Castagne, 46. Dewsbury-Hall - 62. Toney, 86. Dasilva)
Manchester United - Brighton 1:2 (68. vlastní Mac Allister - 30. a 39. Gross)
West Ham - Manchester City 0:2 (36. z pen. a 65. Haaland)

Reklama