Hlavní obsah

Fotbalisté Lutonu uspěli v play off a po 31 letech si zahrají anglickou ligu

Fotbalisté Lutonu se po 31 letech představí v anglické lize. Účast v Premier League si zajistili v dnešním finále druholigového play off ve Wembley, ve kterém si s Coventry poradili 6:5 v rozstřelu. V normální hrací době i po prodloužení skončil zápas 1:1.

Foto: Carl Recine, Reuters

Marvelous Nakamba (vlevo) a Elliot Thorpe z Lutonu se radují z postupu.

Článek

Luton se dokázal vyrovnat i se ztrátou kapitána Toma Lockyera, který v prvním poločase bez cizího zavinění na trávníku zkolaboval. Osmadvacetiletý stoper byl převezen do nemocnice a podle prohlášení klubu je při plném vědomí.

Skóre zápasu před 86 tisícovkami diváků otevřel Luton díky brance Clarka z 23. minuty, o vyrovnání se po hodině hry postaral Hamer. Po bezbrankovém prodloužení zamířilo utkání do rozstřelu. V něm uspěl Luton poté, co Dabo v šesté sérii přestřelil.

Luton se v nejvyšší soutěži představí poprvé od roku 1992. Coventry, které stejně jako jeho dnešní soupeř ještě před pěti lety hrálo čtvrtou ligu, si anglickou ligu naposledy zahrálo v roce 2001, kdy po 34 letech mezi elitou sestoupilo.

Luton do Premier League z druhé ligy doprovodí Burnley a Sheffield United, kterým přímý postup zajistilo první, respektive druhé místo v tabulce.

Play off druhé anglické fotbalové ligy - finále ve Wembley:
Luton - Coventry 1:1 po prodl. (1:0, 1:1), na pen. 6:5.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.