Hlavní obsah

United porazili městské rivaly City a potřinácté vyhráli Anglický pohár

Fotbalisté Manchesteru United potřinácté vyhráli Anglický pohár. V dnešním londýnském finále porazili městské rivaly a ligové šampiony City 2:1 a díky zisku trofeje si zahrají Evropskou ligu. V domácí soutěži se umístili mimo pohárové příčky. United rivalovi vrátili rok starou porážku z finále FA Cupu, tehdy podlehli Citizens rovněž 1:2.

Foto: Ian Walton, ČTK/AP

Fotbalista Manchesteru United Scott McTominay slaví triumf v FA Cupu

Článek

Skóre se ve Wembley poprvé změnilo po chybě v defenzivě City po půlhodině hry. Dalot vyslal dlouhý míč za obranu, obránce City Gvardiol se nedohodl s gólmanem Ortegou, přehlavičkoval jej a nabídnuté šance se chopil Garnacho, jenž zakončil do prázdné branky. „Rudí ďáblové“ se radovali i o sedm minut později, ale Rashfordův gól neplatil kvůli ofsajdu. Svěřence Erika ten Haga to mrzet nemuselo, protože jen o pár desítek sekund později přece jen vedli o dvě branky. Po chytré asistenci kapitána Fernandese skóroval Mainoo.

Manchester City vstoupil do druhého poločasu aktivněji a v 55. minutě byl blízko kontaktnímu gólu, ale střela kanonýra Haalanda skončila na břevnu. Snížit se podařilo až tři minuty před koncem střídajícímu Dokuovi, ale na víc se v dramatickém závěru už svěřenci Pepa Guardioly nezmohli. United jim překazili zisk domácího double, City se mohli stát prvním klubem, který by obě soutěže vyhrál ve dvou po sobě jdoucích sezonách.

Finále Anglického fotbalového poháru v Londýně:
Manchester City – Manchester United 1:2 (0:2)
Branky: 87. Doku – 30. Garnacho, 39. Mainoo
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale se odehraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024. Chybět nebude ani český národní tým pod vedením nového trenéra Ivana Haška, v základní skupině F se Češi střetnou s Portugalskem, Tureckem a Gruzií.