Hlavní obsah

Fotbalisty Chelsea posílil Félix z Atlétika Madrid

Fotbalisty Chelsea posílil portugalský reprezentant Joao Félix. Třiadvacetiletý ofenzivní univerzál bude v aktuálně desátém týmu anglické ligy hostovat do konce sezony z Atlética Madrid. Londýnský klub o tom informoval na svém webu. Podle médií Chelsea za hostování zaplatí 11 milionů eur (264 milionů korun).

Foto: Juan Medina, Reuters

Ofenzivní univerzál Joao Félix (vpředu) v dresu Atlétika Madrid.

Článek

Félix byl v minulosti považován za jednoho z nejtalentovanějších hráčů světa. V létě 2019 přestoupil z Benfiky Lisabon do Atlética za 126 milionů eur a stal se nejdražším hráčem v historii madridského klubu. Před odchodem na hostování do Anglie prodloužil s Atléticem smlouvu do roku 2027.

Ve španělské lize Félix svůj potenciál zatím naplno nerozvinul a v této sezoně si ve 14 kolech připsal čtyři branky. Zúčastnil se nedávného mistrovství světa v Kataru, kde Portugalsko vypadlo ve čtvrtfinále. Félix na turnaji zaznamenal gól a dvě asistence.

Chelsea momentálně bojuje s rozsáhlou marodkou, na které jsou i ofenzivní opory Raheem Sterling, Christian Pulisic a Pierre-Emerick Aubameyang. Pulisic bude podle dnešního vyjádření trenéra Grahama Pottera chybět s poraněným kolenem až dva měsíce.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.