Hlavní obsah

Fotbalový Blackburn už netrpělivě čeká na slíbený penězovod

PRAHA

Potvrzeno, fotbalový klub Blackburn Rovers je na prodej a vedení si nejspíš plácne za 300 miliónů liber (asi devět miliard korun) s indickým podnikatelem Ahsanem Ali Syedem, zakladatelem finanční investiční firmy Western Gulf Advisory se sídlem v Bahrajnu. Všechno nasvědčuje tomu, že smlouva bude podepsána před koncem srpna. Vedení klubu poskytlo podle britského tisku tento týden zájemci o Ewood Park, který slibuje tučné finanční zázemí, exkluzivní čtyřdenní lhůtu na definitivní rozhodnutí.

Foto: roverd.co.uk, Sport.cz

Sam Allardyce, manažer Blackburnu, je už celý nedočkavý. Budou peníze na posily?

Článek

Kdo se už už nemůže dočkat indicko-bahrajnského penězovodu, je manažer Sam Allardyce. "Byl bych opravdu velmi rád, kdyby k prodeji došlo co nejrychleji,“ nechal se slyšet. Pochopitelně, kdyby všechno vyšlo podle jeho přání, zbylo by mu totiž ještě několik dní do konce letního přestupového období na sehnání posil. Nezřídka se uzavírají anglické přestupy i pár minut před půlnocí 31. srpna.

Ahsan Ali Syed si nejspíš koupí fotbalový Blackburnfoto: Sport.cz/archiv

Podobně se vyjadřuje i možný budoucí majitel Ahsan Ali. „Jsem si vědom toho, že Big Sam má velké plány a já bych je velice rád podpořil. Budu se snažit postupovat velmi rychle,“ nepřímo odpověděl koučovi ve svém úterním prohlášení.

Blackburn ve svém zahajovacím utkání nového ročníku Premiere League porazil 1:0 Everton a naladil optimisticky fanoušky po stránce sportovní. Movitý majitel na obzoru jim dává naděje, že z provinčního klubu „do počtu“ se stane sběratel hvězd a zařadí po bok silných. Zatím je v tabulce utracených peněz za posily na čtvrtém místě od konce...Na první místě vévodí Manchester City, utratilo už více než  pět miliard korun, na chvostu se krčí se 60 miliónky Blackpool.

Kolik zatím utratily kluby Premier League za přestupy:
Manchester City170 miliónů liber
Chelsea150,7
Manchester Utd96,35
Liverpool82,3
Arsenal74,45
Tottenham72,9
Aston Villa63,15
West Ham41,1
Newcastle40,8
Sunderland36,5
Everton33
Wigan27,2
Bolton26,8
Birmingham24,5
Stoke21,75
Fulham17,3
Blackburn16,7
Wolverhampton15,65
West Bromwich13,93
Blackpool2

Reklama

Související témata: