Hlavní obsah

Frustrovaný Klopp chválil gólmana Rudých ďáblů, Van Gaal ho zpražil: Proto přece chytá De Gea u nás!

Liverpool/Praha

Frustrace z něho doslova čišela. Aby ne, když německý kouč ve službách Liverpoolu Jürgen Klopp musel v ostře sledovaném nedělním duelu Premier League s Manchesterem United skousnout prohru. Hořkou a nezaslouženou. „Frustrující je o to víc, že jsme byli ve všem lepší než soupeř. Měli jsme víc šancí, měli víc ze hry, přesto nemáme nic. Ani bod,“ hořekoval Klopp po utkání, které rozhodl dvanáct minut před koncem Wayne Rooney.

Foto: John Sibley, Reuters

Trenér Liverpoolu Jürgen Klopp.

Článek

V bundesligových kláních měl s nizozemským trenérem Van Gaalem vyrovnanou bilanci 2:2, v první konfrontaci v Premier League věřil Klopp, že tentokrát uspěje on. Výborný výkon jeho svěřenců ve středečním střetnutí s Arsenalem, v němž Liverpool zachránil remízu v poslední minutě, mu dodával víru a naději.

Jenže tentokrát vyšel jeho tým naprázdno. Stejně jako proti Gunners inkasoval zase po rohovém kopu, neboť trojice hráčů nedokázala uhlídat hlavičkujícího Fellainiho a Rooneyho nechala obrana úplně volného.

„Takové situace musíme bránit daleko lépe, nesmí se stát, aby Fellaini mohl hlavičkovat, nemluvě o tom, že jsme nechali Rooneyho úplně neobsazeného. On svou šanci pochopitelně využil, zatímco my jsme naše příležitosti zahazovali," povzdechl si nad spoustou spálených možností Klopp.

Chválil přitom španělského gólmana mezi tyčemi Rudých ďáblů De Geu, který předvedl několik skutečně fantastických zákroků.

„Byl podle mého mužem zápasu, souhlasíte?" obrátil se Klopp při hodnocení utkání na novináře, kteří vesměs přitakávali.

Jen kouč Manchesteru United Louis Van Gaal s mladším kolegou polemizoval. „Každý o něm tvrdí, že byl mužem zápasu, ale nemám pocit, že by De Gea podal nějaký mimořádný výkon. Brankář přece musí nějaké míče pochytat, jinak byste gólmana nepotřebovali," namítal Van Gaal.

„Pravdou je, že si udržuje vysokou úroveň a já jsem proto samo sebou šťastný, ale právě proto přece hraje a chytá za Manchester United," pravil nizozemský kouč.

Klopp se do další polemiky nepouštěl, protože prohru těžko skousával a mizernou produktivitu svých svěřenců zrovna tak.

„Pozitivem je, že si šance připravujeme, ale před soupeřovou bránou potřebujeme větší klid. Víme a umíme se před bránu dostat, což každý viděl i proti Manchesteru United, ale tam musí hráči zachovat chladnou hlavu. A mít také hodně štěstí, které se nám tentokrát vyhýbalo, i když jsme šli do zápasu s obrovským úsilím a dali do něho opravdu hodně," povzdechl si Klopp.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.