Hlavní obsah

Gól desetiletí! Klopp hned věděl, že bude Vardymu za křena

Londýn

Hned věděl, kolik uhodilo. „Je hezké být na stadiónu, kde Jamie Vardy vstřelí gól měsíce, ale ne, když jste trenér soupeře,“ hořce se usmál Jürgen Klopp. Kouč fotbalistů Liverpoolu měl správné tušení, lahůdka kanonýra Leicesteru je samozřejmě nejhezčím gólem 24. kola anglické Premier League. A slavný internacionál Gary Lineker dokonce tvrdí, že se vítěz hitparády postaral o gól desetiletí!

Foto: Sport.cz s použitím Reuters

Video již není dostupné

Článek
Fotogalerie

Nebylo co řešit, vítěz hitparády byl v tu chvíli jasný. Vardy si naběhl na dlouhý Mahrízův centr z hloubky vlastní poloviny, zbytečně neváhal a nádherným halfvolejem z více než 20 metrů překonal brankáře Reds. Nebohý Simon Mignolet si prý o takový kousek koledoval.

„Pokud mám být upřímný, všímal jsem si ho celý zápas. Vždy postával příliš daleko před čárou. Čekal jsem na podobnou příležitost, a když mi Rijád míč poslal, spadl přede mnou a odrazil se dostatečně vysoko a neměl jsem kolem nikoho ze svých spoluhráčů, využil jsem toho. Naštěstí jsem gólmana dokázal přesně přelobovat," líčil dvougólový hrdina zápasu s Liverpoolem (2:0) pro Sky Sports.

Lišky tak dál senzačně vedou tabulku a Vardy s 18 trefami vévodí nejlepším střelcům Premier League.

„Neuvěřitelné. První gól byl prostě skvělý. Jamie je rychlý a umí si vytvořit prostor, ale i tak bylo neuvěřitelné vidět, jak si po Mahrízově přihrávce našel čas podívat se, kde je brankář, a trefit takový nádherný gól," básnil pro BBC trenér domácích Claudio Ranieri.

„Vardy vstřelil gól desetiletí," napsal dokonce bývalý anglický reprezentant a dnes uznávaný expert Gary Lineker.

Který fotbalista ve 24. kole Premier League vstřelil podle Vás nejhezčí gól?
Jamie Vardy z Leicesteru
89,5 %
Anthony Martial z Manchesteru United
6,8 %
Marc Pugh z Bournemouthu
1,2 %
Aaron Lennon z Evertonu
1,1 %
Sergio Agüero z Manchesteru City
1,4 %
Celkem hlasovalo 4241 čtenářů.

Reklama

Související témata: