Hlavní obsah

Gólmana anglické reprezentace musela od vlastních fanoušků odtrhnout ochranka. Dočkal se omluvy

Norwich

V této fázi fotbalové sezóny se takříkajíc láme chleba. Ty šťastnější týmy bojují v elitních ligách starého kontinentu o pocty nejvyšší jak na domácí, tak evropské scéně, jiné zase o účast v pohárech pro příští rok. Na opačných pólech tabulek pak naplno hoří boje o záchranu mezi elitou i pro další sezónu. A souboje o bytí a nebytí přinášejí i velkou porci emocí.

Foto: Chris Radburn, ČTK/AP

Momentka ze zápasu Norwich - West Brom 0:1. Jonny Howson (vpravo) v dresu domácích Kanárků bojuje o míč s Yousouffem Mulumbem z hostujícího celku.

Článek

Jedním ze sestupem nejvážněji ohrožených klubů v Premier League je překvapivě také Norwich, kterému se v poslední době výsledkově přestalo dařit. Z posledních pěti utkání vyválčili svěřenci Chrise Hughtona pouhé čtyři bodíky a další rána přišla v sobotu, kdy Kanárci prohráli na svém stadiónu 0:1 s West Bromwichem. Jediný gól zařídil v prvním poločase francouzský záložník Morgan Amalfitano.

Kanárci tak mají pět zápasů před koncem anglické nejvyšší soutěže už jen pětibodový náskok na první sestupovou příčku, kterou momentálně okupuje Fulham. Právě na jeho hřiště zajíždí Norwich hned v dalším kole a půjde tedy o klasický souboj o šest bodů. Ani v jednom z klubů v dané situaci rozhodně nepanuje pohoda. Na stadiónu Norwiche se o tom v sobotu přesvědčily snad všechny důležité složky tamní fotbalové organizace.

Nespokojení fanoušci totiž během prohraného duelu nejprve vytrvale a hlasitě uráželi vlastní mužstvo a funkcionáře. Takové chování neunesl po závěrečném hvizdu zkušený domácí gólman John Ruddy. Jako zástupce kapitána cítil povinnost neukázněné a vulgární příznivce Kanárků umravnit, a tak přeskočil reklamní panely a namířil si to na tribunu přímo vstříc rozvášněnému davu.

Pro Ruddyho je záchrana víc než životní zážitek z Brazílie

Než stačilo dojít k vyhrocené výměně názorů mezi všemi zúčastněnými horkými hlavami, utvořila nepropustnou hráz mezi mstitelem Ruddym a fanoušky ochranka u hřiště. Stevardi poté odtáhli naštvaného gólmana anglické reprezentace raději pryč. Celý incident měl samozřejmě dohru i na pozápasové tiskové konferenci. „Neviděl jsem nic,“ smetl nepříjemné otázky novinářů ze stolu kouč Kanárků Hughton.

Celý příběh měl nakonec i šťastný konec, který se odehrál v rámci místní komunity. Jeden z fanoušků, který byl podle vlastních slov jedním z hlavních protivníků Ruddyho při nečekaném setkání na tribuně, totiž zavolal do lokální rádiové stanice a za své chování se omluvil.

Za eskalací situace během zápasů podle něj stojí enormní láska příznivců i sedmadvacetiletého Ruddyho ke klubu, který se momentálně nenachází v dobrých časech. Podle fanouška navíc veškerá kritika z ochozů mířila výhradně na borce hrající v poli, nikoli na vlastního gólmana. Vzhledem k tomu, že sám Ruddy nedávno prohlásil, že je pro něj důležitější záchrana Norwiche v Premier Legaue než jeho vlastní účast na bájném mistrovství světa v Brazílii, není se ani čemu divit.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.