Hlavní obsah

Haaland sestřelil Součka a spol. Prohráli jsme zaslouženě, nehledal výmluvy český reprezentant

West Ham nezvládl nedělní vstup do ligové sezóny ideálně, v rámci prvního kola anglické Premier League doma podlehl favorizovanému Manchesteru City 0:2. O obě branky se postarala nejzářivější letní posila Citizens, 22letý norský kanonýr Erling Haaland. V základní sestavě Kladivářů nastoupili Vladimír Coufal i Tomáš Souček, oba čeští reprezentanti odehráli plnou porci minut.

Foto: Frank Augstein, ČTK/AP

Tomáš Souček (vlevo) nehledal po porážce s Manchesterem City výmluvy.

Článek

„Zápas se neodvíjel tak, jak bychom si přáli," vzkázal pro klubový web Souček, který nastoupil na své tradiční pozici defenzivního záložníka vedle Declana Rice. „Začali jsme dobře a vytvořili si slušnou šanci po rohovém kopu, následně jsme ale nehráli podle našich představ. Naše prohra byla zasloužená," řekl Souček.

Kapitán české fotbalové reprezentace také komentoval debut letní posily Gianlucy Scamaccy. Vytáhlý hrotový útočník vloni nasázel v italské Serii A šestnáct branek, West Ham se proto plácl přes kapsu a ze Sassuola jej vykoupil za 36 milionů euro.

„Dneska si připsal své první minutky a doufám, že jich bude přidávat stále více a pomůže nám dosáhnout kýžených výsledků," pravil Souček. Ten dále také promluvil o příštím víkendu, kdy jeho mančaft čeká venkovní utkání na půdě Nottinghamu Forest. „Zápas s Nottinghamem pro nás bude velice důležitý. Dnes jsme hráli proti jednomu z nejlepších týmů na celém světě. Na další zápas se musíme pořádně připravit, protože určitě nechceme, abychom po dvou zápasech neměli ani bod," uzavřel kapitán národního týmu.

Nováček z Nottinghamu, jenž se představil v nejvyšším patře anglické kopané poprvé od konce minulého tisíciletí, bude mít ale také co napravovat. V prvním kole totiž na hřišti ambiciózního Newcastlu United prohrál 0:2. Úvodní hvizd jeho zápasu s West Hamem zazní v neděli 14. srpna ve tři hodiny odpoledne našeho času, přímý přenos lze sledovat na programu CANAL+ Sport.

Reklama