Hlavní obsah

Hodgson odstoupil z funkce kouče fotbalistů Crystal Palace, nahradil ho Glasner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Šestasedmdesátiletý Roy Hodgson rezignoval na funkci trenéra fotbalistů Crystal Palace. Uvedl to v prohlášení zveřejněném na webu londýnského klubu. Ve funkci ho nahradil Rakušan Oliver Glasner, v dnešním ligovém utkání na hřišti Evertonu ještě povedou Crystal Palace dosavadní Hodgsonovi asistenti Paddy McCarthy a Ray Lewington.

Foto: Peter Cziborra, Reuters

Šestasedmdesátiletý Roy Hodgson rezignoval na funkci trenéra fotbalistů Crystal Palace

Článek

Hodgson trénoval Crystal Palace už v letech 2017 až 2021, loni v březnu se k týmu vrátil. Před týdnem při domácí ligové prohře 1:3 s městským rivalem Chelsea odkoučoval 200. zápas na lavičce „Orlů“, zároveň šlo o jeho poslední utkání u mužstva.

Ve čtvrtek se mu na tréninku udělalo nevolno a skončil v nemocnici, odkud už byl propuštěn. Crystal Palace prohrál tři z posledních čtyř kol a z 16. místa ho dělí pět bodů od první sestupové pozice, která patří Evertonu.

„Vzhledem k nedávným okolnostem může být v tuto chvíli prozíravé, aby klub plánoval do budoucna. Proto jsem se rozhodl odstoupit, aby klub mohl pokročit s plány na nového trenéra, jak od léta zamýšlel,“ prohlásil Hodgson.

Během dlouholeté trenérské kariéry, datující se od roku 1976, vedl například Inter Milán, Liverpool nebo anglickou, švýcarskou a finskou reprezentaci.

Hodgsonův nástupce Glasner podepsal smlouvu do roku 2026. Devětačtyřicetiletý bývalý obránce naposledy trénoval do konce minulé sezony Frankfurt, který během dvouletého působení dovedl do finále Německého poháru a k triumfu v Evropské lize.

Reklama