Hlavní obsah

Hůř už být nemůže, utěšoval se po blamáži s Vlky kouč Liverpoolu Klopp. A to ho čeká Chelsea

Liverpool/Praha

Deset let podobnou mizérii nezažil, až teď v Liverpoolu zase německého kouče Jürgena Kloppa dostihla. Pohárová porážka s Wolverhamptonem, který figuruje ve druhé anglické lize až na osmnácté příčce, představuje vyvrcholení útrap, které si Reds během týdne prožili. „Níž už spadnout nemůžeme,“ utěšoval se Klopp po vyřazení ve čtvrtém kole FA Cupu. „Horší už to skutečně být nemůže," konejšil fanoušky, hráče i sám sebe.

Foto: Lee Smith, Reuters

Trenér Liverpoolu Jürgen Klopp prožívá jednu velkopu mizérii.

Článek

Musel dlouho pátrat v paměti, než si vybavil, kdy musel podobnou černou můru odhánět. Nakonec si Jürgen Klopp přece jen vzpomněl. „Mohuč. Tam to bylo," vybavil si černou sérii v březnu a dubnu roku 2007, kdy prohrál rovněž tři utkání v řadě. Tehdy s Leverkusenem, Schalke a Hannoverem.

Po deseti letech čelí podobné mizérii zase. Minulý víkend prohrál jeho Liverpool na domácím hřišti ligový duel se Swansea, která figuruje u samého dna tabulky, ve středu přišla na Anfield Road v semifinálové odvetě Ligového poháru prohra se Southamptonem a konec putování touto soutěží, sobotní blamáž s Wolverhamptonem všechno dovršila.

Já za to mohu, hlásil se Klopp

„Nikoli hráči, ale já jsem zodpovědný za porážku, která se těžko vysvětluje. Hráli jsme špatně, ale to nic nemění na tom, že já mladé hráče vybral a dal jím důvěru. Oni se takovýmito zápasy učí," uznával Klopp, že to přehnal, když ponechal na lavičce Coutinha, Sturridge, Cana a posílal je na hřiště až v momentě, kdy jeho tým prohrával dvougólovým rozdílem. Samozřejmě že už bylo pozdě, Vlci si senzační vítězství a postup nenechali sebrat.

Padesát tisíc diváků si tak muselo hořce připomenout obdobné senzace z minulých sezón, kdy Liverpool doma rovněž vypadl s outsidery - s Barnsley v roce 2008 a Readingem v roce 2010.

„Všichni se cítíme opravdu špatně, takže jen těžko mohu říci něco optimistického a pozitivního. Snad jen to, že není možné klesnout ještě níž. Že hůř být nemůže," snažil se najít Klopp alespoň nějakou útěchu při rekapitulaci lednové bilance svého týmu, který z osmi soutěžních zápasů vyhrál jen jeden jediný.

Přijde proti Chelsea obrat?

Hůř ale být může, protože už v úterý hraje Liverpool ve svém chrámu další zápas. A ne jen tak ledajaký, protože k ligovému duelu přijede vedoucí Chelsea, která má v tabulce na čtvrté Reds k dobru deset bodů a případnou výhrou je může zřejmě definitivně vyřadit z boje o titul.

„Netvrdím, že neexistuje šance, aby do úterý nedošlo k obratu. Pokud jsme na tom momentálně skutečně nejhůř a ocitli se na nejnižším možném bodě, je to ideální příležitost, abychom právě proti Chelsea zapnuli. To je to, nač teď musíme myslet," snažil se německý kouč vzkřísit svůj zmírající tým.

Reklama

Související témata: