Hlavní obsah

Hvězda United ohromila svět senzační trefou

Manchester/Praha

To byla paráda! Fanouškům se tajil dech a v zádech muselo mrazit. V duelu 37. kola anglické Premier League mezi Manchesterem United a Fulhamem vstřelil uruguayský útočník Edinson Cavani branku, která podle fanoušků aspiruje na Gól roku. Díky této trefe šli United v první půli do vedení 1:0, ale do konce zápasu jej neudrželi a s Fulhamem remizoval 1:1. Na parádní trefu tak udělali Rudí ďáblové výsledkovou kaňku.

Foto: Laurence Griffiths, ČTK/AP

Útočník Manchesteru United Edinson Cavani oslavuje první gól před fanoušky po koronavirové pauze

Článek

Rána, na kterou byl gólman Alphonse Areola krátký. Ze 40 metrů jej útočník Edinson Cavani překonal výstavním lobem. Fanoušci, kteří mohli v omezeném počtu být po dlouhé době na stadionu, ho odměnili potleskem ve stoje.

Gólovou situaci však přezkoumával VAR. Rozhodčím se totiž nezdála akce United, měli podezření na porušení pravidel. Nebyli si jistí, zda se Fernandes přímo dotkl balonu, nebo zda přihrávka šla přímo od gólmana United, kterým byl David de Gea. Pokud by Fernandes balon nezasáhl, byl by Cavani v ofsajdu.

Cavani odehrál v dresu manchesterského týmu po přestupu z Paris Saint Germain parádní sezonu. Není divu, že na Old Trafford už prodloužil smlouvu. Za sezonu odehrál 26 utkání a připsal si v nich deset gólů.

Reklama

Související témata: