Hlavní obsah

Ibrahimovicovi se zavírají dveře do Manchesteru. Je údajně příliš starý

Manchester

Hvězdný fotbalista Zlatan Ibrahimovic a eventuální letní odchod do Manchesteru United. O tomto fotbalovém přestupu se na britských ostrovech týden co týden spekuluje, nyní však dostal zásadní trhlinu. Proti je kouč Rudých ďáblů Louis van Gaal, který považuje švédskou hvězdu za příliš starou.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Útočník PSG Zlatan Ibrahimovic a jeho reakce po neproměněné penaltě proti Manchesteru City.

Článek

Vytříbený kanonýr už oznámil, že na konci sezóny odejde z Paris Saint-Germain a vybere si jiné lukrativní angažmá. Nabídek má dostatek, aby také ne, když v 41 zápasech nastřílel 38 gólů... Ještě nikdy však Ibra nepůsobil v Premier League a právě anglická soutěž by měla být jeho příští destinací.

Dlouho se mluví o Švédově odchodu na Old Trafford, jenže proti je současný kouč Van Gaal. „Musíme zlepšit náš kádr, protože když jsem do United přišel, měli jsme šest nebo sedm fotbalistů přes 33 let. Teď jsme výrazně omladili, ale musíme v tom pokračovat, chceme totiž kreativní a rychlé hráče v útočné fázi," naznačil zkušený stratég v rozhovoru pro švédskou televizi Viasat Sport.

„Je neuvěřitelné, co Zlatan předvádí. PSG je Ibrahimovic, a to je fantastické. Když už to o něm řekne manažer jako já, který upřednostňuje tým, je to velký kompliment. Je mu ale 34 let a já mluvil o hráčích, které jsem nechal odejít," dodal Louis van Gaal.

Nizozemský kouč je však v Manchesteru delší dobu pod palbou kritiky za předváděné výkony a po nedělní porážce 0:3 od Tottenhamu jeho tým ztrácí čtyři body na čtvrtou příčku zajišťující předkolo Champions League. V příští sezóně by tak na lavičku Rudých ďáblů mohl usednout José Mourinho...

Kam zamíří Zlatan Ibrahimovic po sezóně?
Do Manchesteru United
9 %
Do Manchesteru City
3,7 %
Do Arsenalu
51,3 %
Do Liverpoolu
4,2 %
Do Chelsea
8,1 %
Do jiného anglického celku
3,4 %
Mimo Anglii
20,3 %
Celkem hlasovalo 3193 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.