Hlavní obsah

Ivanovič omluvu od Suáreze nikdy nepřijal, teď sám čelí nařčení z kousnutí

Stoper fotbalové Chelsea Branislav Ivanovič je vedle skvělých obranných schopností známý také tím, že byl jednou z obětí "kanibala" Luise Suáreze. Uruguayec - tehdy ve službách Liverpoolu - Ivanoviče pokousal v dubnu 2013. Srb jeho následnou omluvu nikdy nepřijal. A teď právě nad ním visí hrozba usvědčení, že kousl protihráče.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Branislav Ivanovič z Chelsea (vpravo) se sklání k ramenu Jamese McCarthyho z Evertonu. Kousnul ho?

Článek
Fotogalerie

Anglická Fotbalová asociace totiž zahájila vyšetřování incidentu, který se odehrál ve středečním utkání 25. kola Premier League mezi Chelsea a Evertonem.

V zápase se dlouho čekalo na první a poslední gól. Ten padl v 89. minutě po střele Williana. Krátce předtím ale zfauloval Barry právě Williana a hostující záložník viděl druhou žlutou a vzápětí i červenou kartu.

Disciplinární komise se bude zaobírat tím, co se odehrálo krátce před udělením červené karty. Fotbalistům Chelsea se totiž nelíbila tvrdost Barryho zákroku a na hřišti vznikla hromadná strkanice.

Během ní Ivanovič zezadu chytil pod krkem a vzápětí objal Jamese McCarthyho a udělal pohyb obličejem směrem k jeho rameni. Zda kousl, nebo ne, musí určit až FA.

Pokud Ivanoviče uzná vinným, stabilní člen obranné čtyřky týmu ze Stamford Bridge bude muset absentovat tři zápasy. A to včetně finále Carling Cupu proti Tottenhamu.

Reklama

Související témata: