Hlavní obsah

Jérémie Aliadiére odchází z Arsenalu do Middlesbrough

LONDÝN

Vedení fotbalistů Middlesbrough našlo záhy náhradu za australského útočníka Marka Viduku, jenž v tomto týdnu přestoupil do Newcastlu. Z Arsenalu přijde čtyřiadvacetiletý Francouz Jérémie Aliadiére, který se už s klubem domluvil na podmínkách svého angažmá a po návratu z dovolené podepíše smlouvu. V sobotu to uvedla BBC.

Článek

Aliadiére přišel do Arsenalu už v 16 letech, ale nedokázal si vydobýt pevné místo v základní sestavě. Londýnský klub ho třikrát poslal na hostování, mladý Francouz hrál postupně za West Ham, Celtic Glasgow a Wolverhampton.

Funkcionáři Middlesbrough o něj hodně stáli. "Přesně takového hráče potřebujeme. Chtěli jsme ho už v lednu, ale Arsenal ho tehdy kvůli spoustě zraněných nepustil," uvedl šéf klubu Keith Lamb, který zároveň popřel zvěsti o chystaném návratu kamerunského středopolaře Geremiho z Chelsea.

Middlesbrough skončil v uplynulém ročníku anglické ligy dvanáctý, v boji o udržení mu pomohlo především 14 gólů urostlého Australana. Viduka, kterého by měl Aliadiére v útoku nahradit, díky tomu obsadil v tabulce střelců anglické ligy čtvrté místo.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.