Hlavní obsah

Kandidát číslo jedna. United usilují o kouče Ajaxu Ten Haga

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Známý nizozemský trenér Erik ten Hag je hlavním kandidátem na šéfa lavičky Manchesteru United. Podle britských médií už mezi ostrovním klubem a dvaapadesátiletým koučem probíhají jednání. Ten Hag v současnosti působí u Ajaxu Amsterdam, na Old Trafford by po sezoně nahradil prozatímního trenéra Němce Ralfa Rangnicka.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Manchester United by mohl vést nizozemský kouč Erik ten Hag.Video: sntv

 
Článek

Pro Rudé ďábly má být rodák z Haaksbergenu kandidátem číslo jedna. Ten Hag už se měl podle deníku Daily Mail s vedením United sejít a řešit se mělo mimo jiné i to, jakou výši finančních prostředků klub pro přestavbu strádajícího týmu uvolní.

Ten Hag má v Ajaxu smlouvu do roku 2023. U nizozemského týmu působí od sezony 2017/2018 a podepsal se pod jeho návrat mezi evropskou elitu. Ajax mimo jiné dovedl do senzačního semifinále Ligy mistrů v sezoně 2018/19. Dvakrát vyhrál také nizozemskou ligu.

Slavný United, který za éry sira Alexe Fergusona vyhrával jednu trofej za druhou, se v posledních letech na absolutní špičku evropského a ostrovního fotbalu marně dotahuje.

Od letošní sezony si na Old Trafford slibovali fanoušci určitě víc. Po příchodech hvězdných Portugalců Cristiana Ronalda a Bruna Fernandese nebo třeba anglického reprezentanta Jadona Sancha se ale klub znovu propadl do výkonnostního průměru.

V Lize mistrů skončili Rudí ďáblové už v osmifinále proti Atlétiku Madrid. V Premier League jim patří 6. příčka. Na trofej čekají United od roku 2017, kdy dokázali ovládnout Evropskou ligu. Mistry anglické ligy byli naposledy téměř před 10 lety.

Reklama