Hlavní obsah

Kouč Liverpoolu Klopp byl zvolen nejlepším trenérem roku v Anglii

Kouč fotbalistů Liverpoolu Jürgen Klopp byl vyhlášen nejlepším trenérem roku v Anglii. Čtyřiapadesátiletý Němec v anketě Ligové trenérské asociace (LMA) předčil i loňského vítěze Pepa Guardiolu z mistrovského Manchesteru City.

Foto: Pablo Morano, Reuters

Trenér Liverpoolu Jürgen Klopp se dočkal dalšího prestižního ocenění

Článek

Liverpool usiloval o tzv. quadruple, čili zisk čtyř významných trofejí v jedné sezoně. "Reds" vyhráli Anglický pohár i Ligový pohár a v sobotním finále Ligy mistrů se utkají s Realem Madrid. Titul ale Kloppovu týmu těsně unikl, v ligové tabulce skončil druhý o bod za obhájci z Manchesteru City.

Kloppa ocenili trenéři napříč všemi anglickými soutěžemi. Rodák ze Stuttgartu ovládl i anketu Premier League podle hlasování fanoušků a expertů. "Je to obrovská pocta. Když získáte takovou cenu, jste buď génius, nebo máte nejlepší realizační tým na světě. Jsem tady se všemi svými kolegy, oni vědí, jak moc si jich vážím," řekl Klopp.

"Byla to bláznivá sezona. V posledním ligovém kole pouze ve dvou zápasech o nic nešlo, ale my ostatní jsme hráli o všechno. Nedopadlo to pro nás nejlépe, ale už je to za námi," dodal bývalý kouč Dortmundu a Mohuče.

Reklama

Související témata: