Hlavní obsah

Kouče O’Neilla namíchl šílený výprodej a po hádce v Aston Ville práskl dveřmi

Necelý týden před startem fotbalové Premier League to byla nečekaná zpráva. Aston Villa přišla o zkušeného trenéra Martina O’Neilla, který rezignoval v pondělí večer poté, co se ostře pohádal s majiteli klubu. Kouč chtěl dostat „Villans“ do špičky anglické ligy, vzhledem k chystanému výprodeji hráčů se však cítil zcela zničený a zbytečný.

Článek

Po čtyřech letech hodil na stůl výpověď. Vedení Aston Villy servírovalo Martinu O’Neillovi jednu „chuťovku“ za druhou, a tak se severoirský kouč rozčílil a práskl dveřmi.

„Čtyři roky u týmu jsem si ohromně užil a je mi líto, že opouštím tak neuvěřitelný klub. Chci vzdát hold hráčům, zaměstnancům a všem fanouškům za podporu a povzbuzení, které mi během mého působení poskytli,“ cituje deník Guardian slova na rozloučenou.

Majitelům klubu O’Neill záměrně neděkuje. Právě kvůli nim skončil a podle klubových zdrojů létala při jeho odchodu pořádně ostrá slova...

Zkušený trenér zuřil již ve chvíli, když vedení „Villans“ oznámilo, že se chystá prodat Jamese Milnera do Manchesteru City. Očekával však, že za to dostane alespoň finanční prostředky, které bude moci použít na nákup nových kvalitních hráčů především jako posil pro Evropskou ligu. Místo toho dostal od amerického majitele klubu Randyho Lernera avízo, že na prodej bude dokonce i Ashley Young.

Irský kouč však stále trval na tom, že peníze z prodeje Milnera investuje na posílení oslabeného mužstva. Lerner o tom nechtěl ani slyšet, a tak v zákulisí klubu vzniklo pořádně napětí a došlo k prudké hádce.

Další špatné zprávy byly poslední kapkou

O’Neill si místo Milnera vyhlédl v „Citizens“ Stephena Irelanda a od vedení klubu požadoval minimálně 20 miliónů eur na další hráče. Jenže narazil. Na pondělním mítinku s pravou rukou majitele klubu Paulem Faulknerem dostal instrukce, aby peníze na posily získal prodejem dalších šesti hráčů. A to už nerozdýchal. Brankář Brad Friedel navíc začal vyjednávat o svém přestupu do Fulhamu. To byla pro kouče poslední kapka.

„Po této zprávě už Martin nevydržel. Pracoval velmi tvrdě, aby dostal Aston Villu do první šestky Premier League, nyní se cítí zcela zbytečný a zničen. Opravdu neměl na výběr,“ citují anglická média anonymní zdroj a připomínají, že O‘Neill byl po vleklých neshodách s vedením na pokraji rezignace již letos v lednu.

Mužstvo dočasně převzal dosavadní asistent Kevin MacDonald. Horkým kandidátem na trenérskou židli Aston Villy je nyní chorvatský reprezentační kouč Slaven Bilič a také Američan Bob Bradley, který na letošním mistrovství světa zase vedl reprezentaci Spojených států a před odletem na šampionát stál proti Michalu Bílkovi v přátelském duelu s českým národním týmem.

Reklama

Související témata: