Hlavní obsah

Kuriózní návrat legendy. Jedenáctinásobný mistr Premier League hrál kvůli synovi 11. ligu!

Kdepak, žádný vtip, hlásí britská média. Jedenáctinásobný mistr Premier League si kvůli synovi zahrál 11. ligu! Paul Scholes, legenda Manchesteru United a celého anglického fotbalu, oblékl dres týmu Royton Town, aby si zahrál se svým synem Arronem. Royton sice prohrál na hřišti Stockport Georgians 0:1, o Scholesovi teď ovšem znovu mluví celá Anglie.

Scholes v akci v jedenácté lize

 
Článek
Fotogalerie

Je unikátním zjevem. Celou profesionální kariéru odkopal v dresu mateřského Manchesteru United, kde ji také před pěti lety ukončil. Rudí ďáblové mu teď výlet do nižších pater určitě prominou.

Paul Scholes se ve věku 43 let rozhodl opět obout kopačky a pomoci týmu, ve kterém nastupuje i jeho syn Arron. "Chybělo nám osm nebo devět hráčů a Paul mi řekl, že bude velmi rád, když nám pomůže a zahraje si se svým synem," líčí Mark Howard, trenér týmu Royton Town.

Protihráči nechtěli vypadat hloupě

Dvojnásobný vítěz Ligy mistrů vzbudil v 11. nejvyšší soutěži velké pozdvižení.

"Normálně tady na zápasy chodí 40 až 50 lidí. Nemyslím si, že měli někdy v Stockportu na fotbale tolik diváků," komentoval zaplněné tribuny jeden ze Scholesových spoluhráčů.

"Jen dobře pro celou ligu. Zvedl úroveň svých spoluhráčů o 10 až 15 procent a zároveň protihráči se proti němu chtěli vytáhnout a nevypadat hloupě," usmívá se kouč Howard.

Scholes má s nižšími soutěžemi své zkušenosti. Spolu s bývalými spoluhráči Ryanem Giggsem, Nicky Buttem a bratry Nevillovými vlastní fotbalový klub Salford City z okrajové části Manchesteru, který se jim po převzetí podařilo dostat z osmé ligy až do páté nejvyšší soutěže.

Reklama

Související témata: