Hlavní obsah

Kvůli "květáku" na hlavě trpí. Rozhodčí jsou na mě tvrdší, stěžuje si Fellaini

Že by zapadl v davu? Tak o to se středopolař Evertonu Marouane Fellaini rozhodně obávat nemusí, právě naopak. Vytáhlý belgický fotbalista s proslulým a pečlivě upravovaným „květákem“ na hlavě si postěžoval, že právě výstřední vzhled z něj dělá snadný terč pro rozhodčí, kteří ho trestají častěji a přísněji než jiné hráče.

Foto: Phil Noble, Reuters

Evertonský Marouane Fellaini v souboji s Philem Jonesem z Manchesteru United.

Článek

Fellaini, jenž bez natupírovaného účesu měří 193 cm, dostal v pětadvaceti zápasech této sezóny už osmou žlutou kartu a v prosinci dokonce dostal třízápasový disciplinární trest za útok hlavou na Ryana Shawcrosse ze Stoke.

„Během mé první sezóny v Evertonu jsem dostal dvanáct žlutých karet. Na jejím konci navštívila delegace rozhodčích náš klub a připustili, že některé z nich byly přehnaně přísné. Ptal jsem se sám sebe, proč mi je teda dávali," rozpovídal se fotbalista marockého původu v listu The Sun.

Došel k závěru, že na vině je jeho nepřehlédnutelný zjev. „Bezpochyby je to proto, že nejsem někdo, kdo jen tak projde bez povšimnutí. Jsem vysoký a můj účes je snadno rozpoznatelný. Sleduji, jak si na mě dávají pozor, asi mají ze mě strach," vysvětloval.

Paruky ho potěší

Pětadvacetiletý rodák z Etterbeeku nemá ale podle svých slov s vizáží problémy jen u fotbalových arbitrů. Občas mu je přítěží i v běžném životě.

„Angličané jsou fotbalem posedlí, což je dobře, ale někdy je to už trochu za hranou. Na ulici mě třeba zastavil chlápek a ukazoval mi tetování Evertonu na zádech. Jindy zase obtěžují příznivci ostatních klubů, když si vyjdu večer někam ven. Jednou třeba fanoušek Liverpoolu neměl nic lepšího na práci, než mě tahat za vlasy. Jednou, dvakrát, pětkrát – bylo to otravné... Radši jsem odešel domů, abych se vyhnul problémům," postěžoval si.

Přesto si ale některý výraz přízně od svých fandů mimořádně užívá. „Líbí se mi, když fanoušci Evertonu nosí na mojí poctu paruky. Ukazuje to, že se se mnou identifikují. Je velmi potěšující, že jsem takto uznáván," pochvaloval si.

Reklama

Související témata: