Hlavní obsah

Legenda United se stala terčem rasistických urážek, fanoušek dostal doživotní zákaz vstupu na stadion

Nepříjemné chvíle si během utkání Premier League na stadionu Wolverhamptonu prožil bývalý fotbalista Manchesteru United a nyní televizní expert Rio Ferdinand. Jeden z fanoušků domácích na něj dělal rasistická gesta. Policie muže dopadla a vyvedla ze stadionu. Zástupci Wolves se bývalému anglickému reprezentantovi omluvili. Muž, který na dvaačtyřicetiletou ikonu United dělal opičí posunky, se už na stadion Wolverhamptonu do konce života nepodívá.

Foto: Sport.cz

Rio Ferdinand (vpravo) pálí v duelu Premier League proti Evertonu, střelu se snaží zblokovat Tony Hibbert. Archivní foto

Článek

K incidentu došlo během posledního kola anglické Premier League. Hostující United na stadionu Wolves zvítězili 2:1. Jeden z fanoušků domácího celku se frustraci rozhodl ventilovat hodně nemístným způsobem.

Policie z metropolitního hrabství West Midlands potvrdila, že kvůli rasistickému incidentu zatkla jednatřicetiletého muže, který na televizního experta Ferdinanda dělal opičí gesta.

„Posledních pár měsíců fanoušci nesměli na stadion," uvedl Ferdinand v prohlášení k incidentu na sociální síti Twitter. „Fanouškovi Wolves, který byl právě vyhozen ze stadionu, protože na mě dělal opičí skřeky, chci něco vzkázat. Fotbal ti musí být zakázán a musíš se dovzdělat. Pojď se se mnou setkat a já ti pomůžu pochopit, jaké to je, když tě někdo rasisticky uráží," napsal bývalý vynikající obránce.

Zástupci Wolverhamptonu vydali prohlášení, v němž se bývalé opoře United hluboce omluvili a zároveň ji ujistili, že provokatér má s okamžitou platností doživotní zákaz vstupu do hlediště.

Reklama

Související témata: