Hlavní obsah

LEGIONÁŘI POD LUPOU: Vaclík po parádním výkonu slaví první výhru v Anglii, kraloval opět Černý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvě vítězství, dvě povedená představení českých reprezentantů za hranicemi. Václav Černý přispěl k triumfu Twente nad Alkmaarem 2:1 asistencí na druhou branku, za svůj výkon si vysloužil od analytického portálu SofaScore známku 8,0 a stal se tak již potřetí v řadě nejlépe hodnoceným krajánkem víkendu. Činil se ale i Tomáš Vaclík. Druholigový Huddersfield Town totiž slaví první vítězství s 33letým brankářem mezi třemi tyčemi od jeho přesunu do Anglie. Vaclík a spol. si z Milwallu odvezli tři body za výhru 1:0, 53násobný reprezentant při ní byl podle SofaScore vůbec nejlepším hráčem utkání a vysloužil si známku 7,8.

Foto: htafc.com

Tomáš Vaclík během premiéry v dresu Huddersfieldu.

Článek
Fotogalerie

„Důležité vítězství a mentální vzpruha, kterou jsme před reprezentační přestávkou opravdu potřebovali," oslavoval Vaclík zvládnutý duel na Twitteru. Ten Huddersfield dovedl ke zdárnému konci i za výrazného přispění bývalého brankáře Sparty Praha či Sevilly. Zkušený gólman se zaskvěl hned čtyřmi úspěšnými zákroky, Vaclíkovi spoluhráči si navíc hned dvě slušné brankové příležitosti vytvořili bezprostředně po jeho dalekonosných výkopech.

A reakce fanoušků na sociálních sítích sebe nenechala dlouho čekat. "Tomáši, prosím, zůstaň tu i příští sezónu. I kdybychom sestoupili," žadonil českého brankáře jeden z příznivců.

„Jsem šťastný, hráči nechali na trávníku všechno. Cítím obrovskou úlevu a nadšení," radoval se trenér Huddersfieldu Neil Warnock. Jeho svěřenci sice i nadále zůstávají na 22. příčce anglické druhé nejvyšší soutěže, která by na jejím konci znamenala pád o patro níže. Vítězství na půdě šestého celku tabulky je ale přiblížilo na dostřel pozicím zaručujícím záchranu. Na jednadvacátý Cardiff, který má ale odehráno o utkání méně, Huddersfield osm kol před koncem ztrácí tři body.

Vaclík tak dost možná řádně zamotal hlavu kouči národního týmu Jaroslavu Šilhavému. Mnozí očekávali, že v pátečním střetnutí s Poláky o kvalifikaci na Euro 2024 dostane mezi třemi tyčemi přednost Jindřich Staněk z Viktorie Plzeň. Tomu se ale zatím na jaře, podobně jako celé Plzni, nedaří navázat na povedenou první část sezóny, od zimní pauzy dokonce ještě neudržel ani jedno čisté konto. Před důležitým duelem tak zůstává otázkou, zdali Šilhavý nevsadí na osvědčeného Vaclíka, který v pondělí na sraz přijel v o poznání lepším rozpoložení, než jeho přímý konkurent v boji o post reprezentační jedničky.

Reklama

Související témata: