Hlavní obsah

Tottenham - Leicester 0:2Leicester vyhrál šlágr Premier League, Manchester United si s chutí zastřílel

Londýn
Aktualizováno

Fotbalisté Manchesteru United deklasovali v domácím utkání 14. kola anglické ligy Leeds 6:2 a posunuli se na třetí místo tabulky o skóre před Everton. Druhé je se čtyřbodovou ztrátou na vedoucí Liverpool mužstvo Leicesteru, které zvítězilo 2:0 na hřišti Tottenhamu, jenž po druhé porážce za sebou klesl na pátou příčku. Aston Villa znepříjemnila Samu Allardycovi premiéru na lavičce West Bromwiche, o deseti hrajícího soupeře v anglické lize porazila 3:0.

Foto: Andy Rain, Reuters

Útočník Leicesteru Jamie Vardy se raduje z gólu proti Tottenhamu.

Článek

Manchester United se na Old Trafford dostal brzy do vedení. Scott McTominay se stal prvním hráčem, který se trefil dvakrát v úvodních třech minutách zápasu Premier League. V první půli inkasoval Leeds ještě od Bruna Fernandese a Victora Lindelöfa a poprvé v Premier League do přestávky dostal čtyři góly. Branka Liama Coopera v závěru úvodního dějství byla jen slabou náplastí.

"Rudí ďáblové" po přestávce nepolevili a přidali ještě dvě branky. Jednu vstřelil z penalty Fernandes, který se v sezoně trefil podeváté a celkem od svého lednového příchodu do Manchesteru v lize už devatenáctkrát. Tým vedený trenérem Marcelem Bielsou dostal šest branek poprvé od roku 1992, kdy Argentinec koučoval svůj mateřský klub Newell's Old Boys.

Foto: Nick Potts, Reuters

Radost Victora Lindelöfa (vlevo) a Davida de Gey z Manchesteru United během utkání s Leedsem.

Leicester byl v prvním poločase aktivnější, branky se ale dočkal až v nastaveném čase, kdy videorozhodčí přisoudil hostům penaltu. Jamie Vardy ji proměnil v jedenáctý gól v sezoně, kterým se dotáhl na druhé místo v pořadí střelců. Tottenham prohrával v poločase poprvé po 20 ligových zápasech.

Ve druhé půli "Lišky" zatlačily na "Kohouty" z protiútoků. Branka Jamese Maddisona po přihrávce na 40 metrů sice ještě kvůli ofsajdu neplatila, v 59. minutě už se ale hosté radovali. Hlavičku Vardyho si srazil do vlastní sítě Toby Alderweireld. Tottenham po středeční ztrátě s Liverpoolem (1:2) prohrál dva ligové zápasy za sebou poprvé od přelomu února a března tohoto roku, kdy podlehl Chelsea a Wolverhamptonu.

Sheffield United hrál hodinu o deseti a dokonce vedl, nakonec ale na hřišti Brightonu remizoval 1:1 a na první výhru v soutěži jako jediný tým dál čeká. Souboj šestnáctého s posledním týmem tabulky výrazně ovlivnilo vyloučení hostujícího Johna Lundstrama, který šel po 40 minutách ze hřiště za podražení soupeře. I přes dominanci domácích to ale byl Sheffield, který skóroval jako první - z brejku se v 63. minutě trefil dvacetiletý debutant v Premier League Jayden Bogle. Remízu zařídil domácím až v závěru střídající Danny Welbeck střelou z malého vápna.

Aston Villa znepříjemnila Samu Allardycovi premiéru na lavičce West Bromwiche, na jehož hřišti zvítězila 3:0. Skóre otevřel po pěti minutách po centru na zadní tyč Anwar El Ghazi. Domácím se utkání zkomplikovalo ve 36. minutě, když videorozhodčí posoudil zákrok kapitána Jakea Livermora na červenou kartu. Aston Villa v druhém poločase zamkla soupeře, branka Ollieho Watkinse ale nebyla uznána kvůli ofsajdu. Pojistku přinesla trefa Bertranda Traorého šest minut před koncem a gól El Ghaziho z penalty.

Anglická fotbalová liga - 14. kolo:
Brighton - Sheffield United 1:1 (87. Welbeck - 63. Bogle)
Tottenham - Leicester 0:2 (45.+4 Vardy, 59. vlastní Alderweireld)
Manchester United - Leeds 6:2 (2. a 3. McTominay, 20. a 69. Fernandes, 37. Lindelöf, 66. James - 42. Cooper, 73. Dallas)
West Bromwich - Aston Villa (5. a 87. z pen. El Ghazi, 84. Traoré).

Reklama

Související témata: