Hlavní obsah

Sunderland - Liverpool 2:2Liverpool čelil v Sunderlandu dvěma penaltám a přišel o výhru, Citizens ani United nezaváhali

Aktualizováno

Fotbalisté Liverpoolu po sobotním cenném vítězství nad Manchesterem City (1:0) v úterý nečekaně ztratili body na půdě o záchranu bojujícího Sunderlandu. Reds v duelu 20. kola Premier League dvakrát vedli, nakonec se ale museli spokojit s remízou 2:2. Tento výsledek znamená, že vedoucí Chelsea jim může utéct už na osm bodů, pokud zvládne úterní dohrávku s Tottenhamem. Nezaváhal naopak Manchester City, který doma porazil Burnley 2:1, ačkoli hrál hodinu v oslabení bez vyloučeného Fernandinha. Dařilo se i městskému rivalovi, United zvítězili na hřišti West Hamu 2:0.

Foto: Russell Cheyne, Reuters

Útočník Sunderlandu Jermain Defoe (vlevo) překonává z pokutového kopu brankáře Liverpoolu Simona Mignoleta v zápase 20. kola Premier League.

Článek
Fotogalerie

Liverpool prožívá nejlepší sezónu v historii podle počtu získaných bodů, ale zápas v Sunderlandu mu nevyšel podle představ. Po gólu Daniela Sturridge vedl, jenže krátce nato proměnil Jermain Defoe penaltu za faul. Stal se teprve čtvrtým hráčem v historii Premier League, který dal v deseti různých sezónách alespoň deset gólů. Před ním se to povedlo jen Franku Lampardovi, Waynu Rooneymu a Alanu Shearerovi.

Hosty znovu poslal do vedení v 72. minutě po rohu Sadio Mané, ale ani to na pátou výhru v řadě Liverpoolu nestačilo. Právě Mané sedm minut před koncem zahrál ve zdi rukou a další penaltu proměnil opět Defoe, který si vybral stejné místo v brance jako při prvním pokusu.

City vyhráli i v deseti, uspěli i United

To Manchester City vydoloval všechny tři body, přestože hrál od 31. minuty bez vyloučeného Fernandinha. Brazilec dostal svou třetí červenou kartu v posledních šesti soutěžních zápasech za ostrý skluz zepředu oběma nohama na Johanna Gudmundssona.

Citizens i tak vydřeli výhru. V 58. minutě se v rohu pokutového území uvolnil Gaël Clichy a jeho střela po zemi skončila v brance. Pro francouzského beka to byl teprve třetí gól během 311 zápasů Premier League. O čtyři minuty později zvýšil Sergio Agüero, který z úhlu dorážel neúspěšný pokus spoluhráče. Hosté už jen snížili po rohu, když trefu Bena Meeho o břevno musela potvrdit branková technologie. V závěru ještě Manchester zachránilo břevno.

Uspěl i Manchester United, který vyhrál 2:0 na hřišti West Hamu. Připsal si tak už šestou ligovou výhru za sebou a celkem je od začátku listopadu 13 soutěžních zápasů neporažen. To se Rudým ďáblům povedlo naposledy v březnu 2013 ještě pod legendárním koučem Alexem Fergusonem.

West Ham hrál v oslabení už od 15. minuty, kdy dostal nejrychlejší červenou kartu sezóny Sufján Fighúlí za ostrý skluz. Manchester přesilovou hru využil až v 63. minutě zásluhou Juana Maty. O čtvrt hodiny později pečetil výhru Zlatan Ibrahimovic. Pro něj to byla 18. soutěžní trefa v sezóně, čímž už v polovině ročníku překonal nejlepšího střelce United z minulého ročníku Anthonyho Martiala.

Mistr jen remizoval

Mistrovský Leicester uhrál na hřišti nováčka anglické ligy Middlesbrough jen bezbrankovou remízu. Po 20 kolech má na kontě jen 21 bodů, což je nejhorší bilance obhájce titulu v této fázi sezóny v historii Premier League. Na výhru na půdě soupeře čekají svěřenci trenéra Claudia Ranieriho už dvanáct zápasů.

Liškám opět chyběl potrestaný útočník Jamie Vardy a ve třech zápasech bez svého kanonýra vstřelil tým jediný gól. Proti pevné obraně Middlesbrough se hosté neprosadili ani do velké šance. Jedinou velkou příležitost skórovat měli domácí, když se k odraženému míči dostal Gastón Ramírez, ale z voleje pálil těsně vedle.

Anglická fotbalová liga - 20. kolo:
Middlesbrough - Leicester 0:0
Everton - Southampton 3:0 (73. Valencia, 81. Baines z pen., 89. Lukaku)
Manchester City - Burnley 2:1 (58. Clichy, 62. Agüero - 70. Mee)
Sunderland - Liverpool 2:2 (25. a 84. Defoe obě z pen. - 19. Sturridge, 72. Mané)
West Bromwich - Hull 3:1 (49. Brunt, 62. McAuley, 73. Morrison - 21. Snodgrass)
West Ham United - Manchester United 0:2 (63. Mata, 78. Ibrahimovic)

Reklama

Související témata: