Hlavní obsah

Manchester United - Liverpool 0:0Liverpool remizoval na hřišti Manchesteru United, Arsenal si poradil se Southamptonem

Praha

Fotbalisté Arsenalu porazili v anglické lize Southampton 2:0 a posunuli se na čtvrté místo tabulky o bod před Manchester United, který remizoval s Liverpoolem 0:0. Liverpool se po remíze vrátil na první místo s náskokem jednoho bodu před Manchesterem City. "Rudí Ďáblové" stále drží pod koučem Olem Gunnarem Solskjaerem ligovou neporazitelnost.

Foto: Lee Smith, Reuters

Fotbalisté Manchesteru United remizovali na svém hřišti s Liverpoolem

Článek
Fotogalerie

V očekávaném duelu se nedokázal gólově prosadit ani jeden tým. Blíž ke vstřelení branky měli domácí United: na konci první půle uvolnil Lukaku přihrávkou do vápna Lingaarda, ale jeho kličku vystihl gólman Allison. Ve druhé půli pak liverpoolský brankář už vytahoval míč z brány, ale gól pro předchozí ofsajd neplatil.

Arsenal vládl už od úvodu

Arsenal poslal do vedení už v 6. minutě Lacazette, který patičkou tečoval Mchitarjanovu nepovedenou střelu. Francouzský útočník se trefil ve čtvrtém domácím utkání v řadě, což naposledy v dresu "Kanonýrů" předvedl Van Persie v březnu 2012. Nizozemský útočník skóroval dokonce v pěti duelech na domácím hřišti za sebou.

Sestřih utkání 27. kola Premier League Arsenal - SouthamptonVideo: DIGI Sport, DIGI Sport

Domácí přidali druhý gól o 11 minut později, kdy vstřelil pátou ligovou branku Mchitarjan. Arsenal mohl do poločasu ještě navýšit skóre, ale Lacazette dvakrát selhal. Londýnský celek vyhrál před vlastními fanoušky v lize posedmé v řadě a vrátil tak Southamptonu prosincovou porážku 2:3.

Anglická fotbalová liga - 27. kolo:
Arsenal - Southampton 2:0
Branky: 6. Lacazette, 17. Mchitarjan
Manchester United - Liverpool 0:0

Reklama

Související témata: