Hlavní obsah

Manchester City chystá rekordní přestup. Má zálusk na Cavaniho, naopak Džeko může odejít

Manchester

Vypadá to, že i v lednovém přestupním termínu budou z Manchesteru City létat další milióny liber na nové posily. Manažer klubu Roberto Mancini totiž plánuje příchod útočníka Edinsona Cavaniho z Neapole a o levnou záležitost rozhodně nepůjde. Podle rádiové stanice CRC zaplatí vedení Citizens za uruguayského kanonýra až 50 miliónů liber! A konkurence? Místo mu prý uvolní Edin Džeko, o kterého se eminentně zajímá Inter Milán.

Foto: Ciro De Luca , Reuters

Edinson Cavani má údajně namířeno do Manchesteru City.

Článek

Zdá se to jako neuvěřitelná zpráva, ale podle serveru Goal.com se chystá rekordní přestup tohoto zimního období. Edison Cavani, autor 25 gólů v 23 utkáních letošní sezóny, je na seznamu Manchesteru City jako priorita číslo jedna.

„Ještě nevím, jestli oblékne náš dres. Je tady spousta jiných zájemců, ale náš klub o Cavaniho služby stojí," prohlásil asistent manažera Citizens Angelo Gregucci, který v anglickém týmu připravuje obránce. „Vždycky však záleží na postoji samotného hráče a v tomto případě se zdá, že je Cavani v Neapoli spokojený," druhým dechem dodal Gregucci. Neapol už v minulých dnech odmítla lukrativní nabídku, nejmenovaný klub tehdy za Cavaniho nabízel asi 50 miliónů eur.

Peníze však nejsou pro movité šejky, kteří Manchester City vlastní, velký problém. Navíc se objevily spekulace o možném odchodu prozatím nejlepšího střelce týmu Edina Džeka. Na bosenského útočníka prý zacílil Inter Milán, který si už připravuje 25 miliónů eur na přestup. Pokud by Džeko, autor deseti podzimních gólů, skutečně odešel, Mancini by do Manchesteru rád získal jako náhradu právě Cavaniho.

Uruguayský útočník je největší hvězdou Neapole, která v polovině února vyzve ve vyřazovací fázi Evropské ligy Viktorii Plzeň. A kdyby Cavani slavný tým v lednu opustil, západočeští obránci by si jistě oddechli.

Reklama