Hlavní obsah

Manchester United odvolává trenéra! Rozhodla potupná porážka

Ole Gunnar Solskjaer na lavičce trenéra Manchesteru United končí. Jeho odchod oznámil klub na svém twitteru. Definitivní tečku za jeho manažerskou kariérou na Old Trafford udělala ostudná prohra 1:4 proti Watfordu. Mužstvo s hvězdným Portugalcem Cristianem Ronaldem dočasně převzal asistent Michael Carrick, média spekulují o možném příchodu bývalého kouče Realu Madrid Zinédina Zidana.

Foto: Carl Recine, Reuters

Ole Gunnar Solskjaer během ligového zápasu Manchesteru United s Leicesterem City.

Článek
Fotogalerie

Hráči United sice vstoupili do letošní sezony v Premier League úspěšně, když se po prvních pěti utkáních nacházeli na třetím místě se stejným počtem bodů jako týmy před nimi, jenže z posledních sedmi ligových zápasů si odnesli jen čtyři body.

V sobotu utrpěli nejvyšší porážku proti nováčkovi po 32 letech. Kromě toho, že Watford vyhrál rozdílem tří branek, a dokázel dokonce nasázet rovnou čtyři, Rudé ďábly také výrazně přestřílel. Svěřenci Claudia Ranieriho jsou přitom v pořadí anglické soutěže až šestnáctí.

Osmačtyřicetiletý norský kouč Solskjaer strávil v klubu tři roky. V prosinci 2018 nahradil Josého Mourinha, který v současné době působí v italském AS Římu. Nejblíže byl trofeji v loňském ročníku, kdy se s Manchesterem podíval do finále Evropské ligy. V něm však padl proti Villarrealu, jenž zvítězil po napínavém penaltovém rozstřelu 2:1.

Nyní United drží v Lize mistrů postupové místo do osmifinále. "Ole zůstane legendou Manchesteru United. Prožíváme však nelehkou sezonu," uvedlo vedení na klubovém webu.

Carrick poprvé povede tým v úterním utkání Ligy mistrů proti Villarrealu.

Reklama