Hlavní obsah

Manchester Utd. - Liverpool 2:1Manchester United po bídném startu do sezony udolal Liverpool

Fotbalisté Manchesteru United po nepovedeném vstupu do sezony poprvé zabodovali. Ve třetím kole anglické ligy porazili v pondělí velkého rivala Liverpool 2:1 a připsali si první úspěch pod novým koučem Erikem ten Hagem, který nechal mezi náhradníky portugalskou hvězdu Cristiana Ronalda.

Foto: Dave Thompson, ČTK/AP

Marcus Rashford (vpravo) oslavuje se spoluhráči z United vstřelený gól v duelu s Liverpoolem.

Článek

V útoku nastoupil Rashford a v 10. minutě mohl otevřít skóre. Gólmana Alissona sice prostřelil, ale trefil tyč. O chvíli později již uspěl Sancho, který si ve vápně pohrál s liverpoolskými obránci a zamířil přesně.

Krátce před přestávkou domácí o náskok málem přišli. Fernandes při snaze o obranný zákrok poslal míč na vlastní branku, ale naštěstí pro United trefil jen spoluhráče Martíneze.

Manchester v žádném z dosavadních 20 ligových zápasů s Liverpoolem po vyhraném prvním poločase neodešel poražen a tuto tradici dodržel. Zasloužil se o to i Rashford, který se v 53. minutě dočkal gólu. Po Martialově vysunutí šel sám na Alissona a tentokrát rozvlnil síť. Pro útočníka Manchesteru to byla první soutěžní trefa po 997 minutách - čekal na ni od lednového utkání proti West Hamu. V další velké šanci Rashford čtvrt hodiny před koncem přestřelil.

Liverpool zdramatizoval zápas v 82. minutě, kdy po skvělém zákroku De Gey dorazil míč pohotově hlavičkou do sítě Salah. Domácí těsné vedení udrželi a alespoň trochu si udobřili fanoušky, kteří před zápasem protestovali v ulicích města proti tomu, jak slavný klub řídí americká rodina Glazerů.

Dosud předposlední Manchester v tabulce přeskočil i svého dnešního soupeře, který po úvodních dvou remízách znovu nevyhrál. Ronaldo se dostal do hry až v 86. minutě místo Rashforda.

Anglická fotbalová liga - 3. kolo
Manchester United - Liverpool 2:1 (16. Sancho, 53. Rashford - 82. Salah)

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články