Hlavní obsah

Manchester United selhal! Doma padl s posledním. Nečekaně prohrála i Chelsea

Šokující porážku utrpěli fotbalisté Manchesteru United v den 70. narozenin svého kouče Alexe Fergusona. Druhý celek Premier League prohrál doma na Old Trafford v 19. kole s posledním Blackburnem 2:3. Favoritovi nepomohly ani dva góly bulharského útočníka Dimitara Berbatova, jenž se trefil popáté ve dvou zápasech. Porážky United mohou v neděli využít konkurenční City k osamostatnění se na čele tabulky. Ztráceli však i další favorité. Chelsea nečekaně doma prohrála s Aston Villou a Tottenham jen remizoval se Swansea.

Foto: Jon Super, ČTK/AP

Trenér Manchesteru United Alex Ferguson se v den svých 70. narozenin dočkal šokující porážky.

Článek

Poslední Blackburn začal na Old Trafford hodně nebojácně a brzy se dočkal nečekané odměny. Berbatov v šestnáctce stáhl hostujícího Sambu a z nařízené penalty už po čtvrt hodině hry zkušeně otevřel skóre Yakubu.

Domácí United se ihned hnali za vyrovnáním, vytvořili si velký tlak a řadu šancí. Jenže hned po přestávce podruhé zaskočil zaplněný Old Trafford Yakubu, jenž si poradil s bránícími Carrickem a Rafaelem a Blackburn už vedl 2:0.

Hned za pár sekund se však vrátil do hry Manchester United. Berbatov napravil svoji vinu při úvodní brance, když se k němu ihned po výkopu dostal míč po kombinaci Rafaela s Valenciou a Bulhar nekompromisně snížil na 1:2. Hned za deset minut pak stejný hráč vyrovnal na 2:2.

Hosté si však na závěr zápasu připravili ještě jeden šokující úder.  V 81. minutě chyboval brankář United De Gea a Grant Hanley vystřelil Blackburnu šokující výhru.

Doma padla i Chelsea

Podobný šok jako United zažila i londýnská Chelsea. Blues doma podlehli Aston Ville 1:3, přestože vedli 1:0, a v tabulce klesli na páté místo. Pro domácí, kteří začali opět bez Lamparda a Torrese, začal duel na Stamford Bridge skvěle. Dunne fauloval ve 23. minutě v pokutovém území Drogbu, jenž sám z penalty otevřel skóre zápasu. Pak už ale lovil míče z brány jen gólman Chelsea Petr Čech.

Už po pěti minutách srovnal Stephen Ireland, jemuž ve vyrovnání nezabránil ani John Terry na brankové čáře, jenž jeho střelu pouze ztlumil. Chelsea v předchozích třech zápasech remizovala 1:1 a dlouho to vypadalo, že tento výsledek zopakuje i tentokrát. Jenže závěr ji totálně nevyšel.

V 83. minutě si Ciaran Clark pohrál s domácí obranou a Petrov vstřelil gól na 2:1. Už za tři minuty přečetl Ireland Lampardovu rozehrávku a připravil pro Darrena Benta gól na konečných 3:1. Chelsea tak od vítězství nad Manchesterem City v 15. kole dál marně čeká na další výhru.

Rosický slavil s Arsenalem těsnou výhru

Na těsnou výhru 1:0 v derby nad Queens Parkem Rangers se hodně nadřeli fotbalisté Arsenalu, kteří tak poskočili na čtvrté místo tabulky. Kanonýři měli sice od začátku jasnou převahu, ale obrana hostů v čele s gólmanem Radkem Černým dlouho domácím atakům celkem v pohodě odolávala.

Český gólman kapituloval až po hodině hry, kdy se po chybě hostů v rozehrávce dostal k míči Andrej Aršavin, který ideálně vysunul Robina van Persieho a nizozemský kanonýr nedal Černému v bráně šanci. Dvacet minut před koncem se na hřiště dostal i Tomáš Rosický, který nahradil Aršavina.

Nečekanou ztrátu zaznamenal i třetí Tottenham. Kohouti vedli od konce první půle na hřišti Swansea brankou Rafaela van der Vaarta 1:0. O vítězství je však v závěru připravila chyba brankáře Friedela, po níž Sinclair srovnal na konečných 1:1.

Anglická fotbalová liga - 19. kolo:
Manchester United - Blackburn 2:3 (52. a 62. Berbatov - 16. z pen. a 51. Yakubu, 80. Hanley)
Arsenal - QPR 1:0 (60. Van Persie)
Bolton - Wolverhampton 1:1 (22. Ricketts - 49. Fletcher)
Chelsea - Aston Villa 1:3 (23. Drogba z pen. - 28. Ireland, 83. Petrov, 86. Bent)
Norwich - Fulham 1:1 (90.+4 Jackson - 7. Sá)
Stoke - Wigan 2:2 (77. Walters z pen., 84. Jerome - 45. Moses, 87. Watson z pen.)
Swansea - Tottenham 1:1 (84. Sinclair - 44. Van der Vaart).

Reklama

Související témata: