Hlavní obsah

Manchesteru United hrozí úpadek. Potřebuje koupit pět pořádných hráčů, varuje Scholes

Manchester

Legenda Manchesteru United Paul Scholes se obává, že jeho milovanému klubu hrozí v Anglii po dvou dekádách nadvlády úpadek do průměru. Jedenáctinásobný vítěz Premier League si myslí, že jedinou záchranou pro tým z Old Trafford je nákup dalších posil.

Foto: Darren Staples, Reuters

Zklamaný manažer Manchesteru United Louis van Gaal po porážce se Swansea.

Článek

Rudí ďáblové při premiéře kouče Louise van Gaala začali sezónu domácí porážkou od Swansea, na což nizozemský stratég zareagoval posílením defenzívy o Marcose Roja ze Sportingu Lisabon.

Scholes si ale myslí, že je třeba přivést dalších pět kvalitních hráčů. Ve svém sloupku v britském listu The Independent přiznává, jak marně nabádal klub, aby koupil z Barcelony Ceska Fábregase (nyní v Chelsea) a z Bayernu Toniho Kroose (nyní v Realu Madrid).

„Mám o United strach. Opravdu se bojím, že mohou upadnout do stejné divočiny jako Liverpool v devadesátých letech," napsala bývalá opora mužstva.

„Co teď potřebují? Pět hráčů. Pět pořádných hráčů, kteří vletí na hřiště a budou schopni otočit situaci, která už vypadá beznadějně. Ale rozumějte mi správně. Je mi zle z toho, že musím kritizovat klub, jemuž jsem jako fotbalista dal celý svůj život. United ale musí zastavit svůj úpadek," dodal Scholes.

Reklama

Související témata: