Hlavní obsah

Mladí aktivisté narušili zápas West Hamu, Souček nestačil zírat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalisté West Hamu s Tomášem Součkem v sestavě nestačili ve 30. kole Premier League na Tottenham a prohráli 1:3. Dvěma góly se na výhře podílel Heung-Min Son. Londýnské derby muselo být ve druhém poločase na chvíli přerušeno kvůli vniknutí dvou ekologických aktivistů na hřiště. Ti se snažili připoutat stahovacími páskami k brankové konstrukci, ale pořadatelé je včas zastavili. Obdobné incidenty se ale odehrály i během dalších zápasů.

Foto: Paul Childs, Reuters

Divočina při derby. Strážci pořádku museli během vyhroceného duelu mezi Tottenham Hotspur a West Hamem krotit divoké fanoušky, kteří vtrhli na trávník.

Článek

Klíčový duel Kohoutů s Kladiváři, které na šesté a sedmé pozici dělilo pouhé skóre, gólově otevřel nešťastník Kurt Zouma, který si srazil přihrávku Kanea na Sona do vlastní sítě a Spurs tak šli už v 9. minutě do vedení. Korejec Son poté zvyšoval na 2:0, ale Benrahma ještě před přestávkou snížil. Po ní se však už Kladiváři gólově prosadit nedokázali, naopak Son opět po přihrávce kapitána Harryho Kanea zvýšil na konečných 3:1.

Zápas na začátku druhého poločasu narušil vpád dvou ekologických aktivistů na hřiště. Protestující muž a žena na sobě měli zářivě oranžová trička s nápisem „Just Stop Oil" a pokusili se připoutat stahovacími páskami k brance. Včasná reakce pořadatelů jim však úmysl překazila. Hráči na hřišti zásahu v hloučku přihlíželi.

Foto: David Klein, Reuters

Na hřiště během zápasu Tottenhamu s West Hamem narušili ekologičtí aktivisté.

Podobný incident se odehrál už během čtvrtečního zápasu Evertonu s Newcastlem, kdy se jednadvacetiletému členovi stejné skupiny protestující proti fosilním palivům k tyčce připoutat podařilo. Pásku si upevnil nebezpečně kolem krku a pořadatelé jej pak museli pomocí štípacích kleští odstřihnout. Muž se bude muset ze svého činu zpovídat v polovině dubna před soudem.

Demonstranti se na sebe snažili stejným způsobem upozornit i při pátečním zápase Wolverhamptonu s Leedsem a ve středu při duelu Arsenalu s Liverpoolem. Vše dokumentují a poté zveřejňují na sociálních sítích.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články