Hlavní obsah

Mohl vydělávat desítky miliónů týdně. Hvězda ale dala čínským pracháčům košem

Manchester

Mohl si vydělat poklad. Stačilo se jednou podepsat, vyměnit anglickou Premier League za čínskou nejvyšší soutěž a pak sledovat, jak mu každý týden za hraní fotbalových zápasů a tréninky na konto přiskočí milión liber (31,5 miliónu korun). Dokážete si to představit? Zní to jako pohádka. A Wayne Rooney tuhle šanci zahodil, řekl, že raději zůstane na Old Trafford.

Foto: Andrew Yates, Reuters

Útočník Wayne Rooney teď není v Manchesteru United příliš spokojený, protože moc nehraje. Vábení z Číny ale zatím odolal

Článek

„Navzdory zájmu klubů, za který jsem velmi vděčný, chci ukončit všechny spekulace. Oznamuji, že jsem připravený pokračovat v Manchesteru United. Doufám, že budu hrát v klubu důstojnou roli a pomůžu týmu k úspěchu ve všech soutěžích, které hrajeme," uvedl v prohlášení Rooney. „Zažíváme vzrušující dobu a já chci být její součástí," vyhlásil Rudý ďábel.

Hráčův agent Paul Stretford přitom jednal v Číně s bohatými kluby a ty nabízely za angažování známého bombarďáka hotové bohatství. Milión liber týdně, to je suma, která už leckoho přinutí přemýšlet, zda se odstěhovat daleko od domova. Sparťan Bořek Dočkal by nejspíš mohl vyprávět a to se nabídce pro Rooneyho ta jeho ani zdaleka neblíží (hovoří se o nabídce na výdělek sedmdesáti miliónů korun ročně).

Rooney dal přednost pokračování na Old Trafford, kde sice momentálně tolik nehraje, ale trenér José Mourinho se nechal slyšet, že útočníka z klubu určitě nevyhání a bude rád, když zůstane. A útočník, který přišel na Old Trafford v osmnácti letech v roce 2004, ho vyslyšel. Všechno vyhlíží tak, že jednatřicetiletý borec zůstane Rudým ďáblem.

Legendy United Roy Keane a Paul Scholes rozhodnutí útočníka kvitují. "Pokud by se někam rozhodl jít, tak myslím, že americká Major League Soccer by pro něj byla lepší. Měl by jít ve stopách Gerrarda a Beckhama," radí Scholes.

Reklama

Související témata: