Hlavní obsah

Mourinho chválil rekordmana Čecha, Hazardův hattrick bral jako samozřejmost

Londýn/Praha

Fotbalisté Chelsea se po sobotním vítězství 3:0 nad Newcastle United vyšvihli do čela tabulky anglické Premier League. Kouč José Mourinho však nijak nejásal. Pochválil Petra Čecha a výkon belgického záložníka Edena Hazarda, který dal hattrick, označil na klubových stránkách za standardní.

Foto: Nigel Roddis, Reuters

Eden Hazard (vlevo) z Chelsea slaví svůj gól, gratuluje mu spoluhráč Willian.

Článek

„Důležitý moment zápasu. Sissoko šel na Čecha sám. Obrana ho nezachytila. Čech ho však vychytal a v ten moment nás výrazně podržel. Je totiž rozdíl, jestli hrajete v zápase 1:1, nebo pak vedete 2:0,“ vypíchl Mourinho zákrok českého gólmana, který udržel další nulu. Hazard krátce na to vstřelil druhý gól.

Mourinho se však nad jeho hattrickem nijak nerozplýval. „Má dobrou formu. Jeho výkon se neodlišoval od jeho ostatních vystoupení v našich zápasech. Rozdíl byl jen v tom, že dal svůj první hattrick za Chelsea,“ pravil Mourinho s kamennou tváří. Po krátké odmlce však s lišáckým úsměvem dodal: „Hrál opravdu dobře, bylo to fantastické.“

Terryho a Torrese šetřil

Nad výkonem svého týmu však nijak nejásal. „Začátek nebyl dobrý. Nechali jsme se zatlačit. Postupně jsme se rozehráli, především díky kvalitním individuálním výkonům. Celkově ale mohu říct, že hrajeme delší čas dobře, o čemž svědčí i fakt, že jsme se dostali do vedení v soutěži,“ konstatoval portugalský kouč Chelsea.

Proti Newcastlu chyběli Chelsea kapitán John Terry a kanonýr Fernando Torres. „Nejedná se o vážná zranění. Terryho jsme šetřili. V úterý proti West Bromwich Albion už by měli být k dispozici,“ sliboval a přál si zároveň Mourinho s tím, že v Birminghamu je specifické prostředí a jeho tým to tam bude mít těžké.

Cena od Bonettiho pro nejlepšího gólmana

Ještě před utkáním s Newcastlem Petr Čech převzal od legendárního gólmana Petera Bonettiho cenu za nový rekord v počtu zápasu bez obdržené branky. Bonettiho rekord překonal Čech 11. ledna v duelu s Hullem, kdy vychytal 209. nulu. Ta sobotní s Newcastlem pak byla už 212. v dresu Chelsea. V rámci Premier League to byl 153. zápas, v němž Čech udržel nulu. Ligový rekord drží David James se 169 nulami na kontě.

„Všechno vyšlo super. Měl jsem velkou radost, že Peter Bonetti osobně přišel a předal mi tu krásnou cenu,“ napsal Petr Čech na svých stránkách. Výborný výkon podal i proti Newcastlu, zejména tým podržel při šanci Sissoka... „To bylo důležité. Navíc my jsme dokázali dát góly ve správných momentech. Je skvělé, že jsme potvrdili minulou výhru nad Manchesterem City,“ radoval se Čech a k Hazardovu hattricku dodal: „Zaslouží pochvalu. Dal dva góly, a když jsme ve druhé půli kopali penaltu, Frank Lampard ho na ni pustil a Eden završil hattrick.“

Čecha potěšilo i vedení v tabulce. „Před naším zápasem jsme věděli, že Arsenal vysoko prohrál v Liverpoolu. Šli jsme do utkání s tím, že my zaváhat prostě nesmíme. Do toho ještě ztratil trochu nečekaně Manchester City a všechno nám nahrálo do karet. Je skvělé, že jsme první, ale hned v úterý hrajeme další zápas s West Bromwichem a bylo by ideální získat další tři body,“ zdůraznil.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.