Hlavní obsah

Mourinho přirovnává Ivanoviče k Terrymu. Může být stejná ikona jako on, tvrdí kouč

Londýn/Praha

Zdá se, že Chelsea má novou klubovou ikonu. Aspoň tak označuje trenér José Mourinho srbského obránce Branislava Ivanoviče, který rozhodl sobotní duel Premier League na půdě Aston Villy. Po hodině hry parádním halfvolejem nedal Guzanovi šanci a Chelsea vyhrála 2:1. „Za tu dobu, co tu je se z něj stal velký fotbalista. Myslím si, že může být stejnou ikonou jako je Terry,“ pravil pro goal.com Mourinho.

Foto: Darren Staples, Reuters

Branislav Ivanovič z Chelsea se raduje po své trefě do sítě Aston Villy.

Článek

Chelsea byla proti Aston Ville jasným favoritem. Zvláště když Villans třikrát za sebou prohráli. Svou roli začali Blues plnit už v 8. minutě, kdy se trefil Hazard. Po změně stran srovnal Okore, ale v 66. minutě dal výsledku konečnou podobu Ivanovič. Jeho branku pochválil i Mourinho. „Byl to velkolepý gól. Za takový by se nemusel stydět ani kdejaký útočník."

Ivanovič přestoupil na Stamford Bridge v roce 2008 z ruského Lokomotivu Moskva a ihned se zapracoval do základní sestavy. „Nezažil jsem ho, když do klubu přišel, protože já jsem zrovna odešel, ale po mém návratu musím říct, že je pro Chelsea obrovským přínosem. Je to soutěživé zvířátko s velkým srdcem," konstatoval na adresu třicetiletého stopera Mourinho.

„To, co je ale skutečně důležité je, že za klub opravdu dýchá. Stejně jako John Terry nebo Gary Cahill. Bez nich bychom ničeho nedosáhli. Myslím, že může být stejnou ikonou jako oni," vysekl poklonu Ivanovičovi. „Branislavovy přednosti jsou v týmovém pojetí fotbalu, není to žádný individualista," dodal Mourinho.

Během svého sedmiletého působení, vyhrál Ivanovič třikrát FA Cup, jednou Premier League, Evropskou ligu, Ligu mistrů a Community Shield.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články