Hlavní obsah

Mourinhovy litanie. Pryč jsou body i zranění Lukaku a Ibrahimovic

Manchester/Praha

Už je toho na Mourinha moc.... Třetí zápas v řadě a zase remíza! Po nerozhodných výsledcích s Leicesterem a Burneley tentokrát doma se Southamptonem, což znamená, že Manchester United může po jednadvaceti odehraných kolech ztrácet v Premier League na vedoucí Citizens už sedmnáct bodů. Tedy samozřejmě za předpokladu, že městský konkurent Rudých ďáblů zvládne dnešní duel s Crystal Palace a bude pokračovat ve vítězném tažení.

Foto: Lee Smith, Reuters

Kouč Manchesteru United José Mourinho během zápasu, v němž jeho tým zase jen remizoval.

Článek

Mourinhův tým se nemůže vyhrabat z mizérie, do níž během vánočních svátků upadl. Utkání se Southamptonem o tom podalo opětovný důkaz. Samo sebou, že se portugalský kouč vztekal na rozhodčího Pawsona a vyčítal mu, že neodpískal penaltu za Yoshidovo hraní rukou.

„Je to fantastický rozhodčí, myslím dokonce, že jeden z nejperspektivnějších v celé Evropě," vykládal Mourinho do mikrofonů BT Sport.

„Tentokrát to od něho bylo velké rozhodnutí," sarkasticky přidával v narážce na inkriminovanou situaci v 32. minutě, která podle jeho přesvědčení ovlivnila celý další průběh zápasu.

„Znám své hráče, a když jsem viděl, jak Juan Mata reaguje téměř hystericky, nepochyboval jsem, že se měla pískat penalta. A video o přestávce mě v tom jen utvrdilo. Bylo to stejné, jako v případě Rashforda proti Leicesteru či Herrery proti Manchesteru City, kdy měl také přijít pokutový kop, který ovšem nepřišel," pustil se Mourinho do výčitek a litanií vůči sudím.

Vyprovokovaly ho k nim nejen ztracené body, ale ztráta dvou útočníků, o něž přišel. Lukaku se totiž hned v 8. minutě zranil, ze hřiště ho odnesli na nosítkách a s kyslíkovou maskou na obličeji, takže ho střídal Rashford, Ibrahimovic nemohl nastoupit vůbec.

Přitom švédský snajpr v zápise připraveném před utkáním figuroval v základní sestavě, jenže pro rozcvičce si obnovil zranění operovaného kolena.

„Je to velký problém, protože jde opravdu o stejné koleno. A Zlatanovi je přitom šestatřicet. Minimálně měsíc bude chybět," postěžoval si Mourinho a prozradil, že i Lukaku je podle prvních odhadů lékařů mimo minimálně na dvě utkání.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.