Hlavní obsah

Mourinhův úlet: Tohle je nejlepší liga na světě? vysmíval se slavné Premier League

Buštěhrad

Vzteky neviděl. Taktika byla daná, tým připraven, do začátku zápasu 16. kola anglické nejvyšší soutěže mezi Tottenhamem a Fulhamem chyběly dvě a půl hodiny, když se kouč Spurs José Mourinho dozvěděl, že zápas je kvůli nákaze koronovirem odložen. "Premier League? Nejlepší liga na světě," ironicky okomentoval rozhodnutí vedení soutěže portugalský trenér.

Foto: Andy Rain, Reuters

José Mourinho byl z rozhodnutí vedení Premier Leagu hodně rozladěn

Článek

Zápas Tottenhamu s Fulhamem měl jasného favorita. Spurs patří v tabulce sedmé místo, v případě vítězství by se posunuli na třetí pozici, Fulham je oproti tomu osmnáctý, což by pro něj znamenalo sestup z nejvyšší soutěže.

K londýnskému souboji však nedošlo, utkání, které mělo začít v 18:00, bylo kvůli pozitivnímu případu v týmu Fulhamu zrušeno a to zhruba dvě a půl hodiny před úvodním hvizdem. A tento fakt pořádně rozlítil horkokrevného Mourinha.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Jose Mourinho (@josemourinho)

"Zápas měl začít v šest hodin. Po druhé hodině jsme stále nevěděli, jestli se bude hrát. Hráči se normálně připravovali na zápas. Definitivní ortel jsme se dozvěděli v půl třetí. Tohle je nejlepší liga na světě," komentoval ironicky na sociálních sítích situaci 57letý trenér.

Bývalého trenéra Realu či Chelsea rozzuřil fakt, že s hráči strávil celý den přípravou na zápas bez jakéhokoliv náznaku možného odložení utkání a to jak ze strany vedení soutěže, tak i samotného Fulhamu.

"Vedení Premier League se rozhodlo odložit zápas po důkladném zvážení všech okolností a s ohledem na zdraví hráčů a realizačních týmů," píše se v oficiálním prohlášení ligy. Podle představitelů Fulhamu postupovalo vedení klubu plně v souladu s protokolem covid-19.

Foto: Neil Hall, Reuters

José Mourinho a Harry Kane

Koronavirus zasáhl Premier League podruhé v tomto týdnu. V pondělí byl odložen i zápas Manchesteru City s Evertonem, kluby si o rozhodnutí dozvěděly zhruba pět hodin před úvodním hvizdem. Začátkem prosince se kvůli několika pozitivním testům v Newcastlu neuskutečnil ani duel Strak proti Aston Ville.

Vedení Premier League i přes narůstající počet pozitivních případů zatím o zastavení neuvažuje. Některé kluby ale již zvažují návrh, zda by nebylo lepší na dva týdny soutěž přerušit.

Anglická liga zaznamenala za uplynulý týden 18 případů nákazy koronavirem, což je nejvyšší týdenní bilance v této sezoně. Vedení soutěže oznámilo, že mezi 21. a 27. prosincem testy podstoupilo 1478 hráčů a členů realizačních týmů.

Od začátku aktuálního ročníku, který provázejí přísná hygienická a bezpečnostní opatření, už bylo během 17 kol testů odhaleno 131 případů onemocnění covidem-19.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články