Hlavní obsah

Myslím si, že tohle je moje sbohem, vzkázal Hazard fanouškům Chelsea. Odejde do Realu?

Baku/Praha

Dokonalé rozloučení s Blues? Dva góly ve finále a zisk trofeje. Přesně tak by mohla vypadat pomyslná sladká tečka Edena Hazarda za jeho sedmiletým působením v Chelsea. Fotbalisté Blues ve středu v Baku zvítězili ve finále Evropské ligy nad Arsenalem poměrem 4:1. Osmadvacetiletý Belgičan dal dva góly a během pozápasového rozhovoru naznačil, že se nejspíš jedná o jeho sbohem londýnskému klubu. Už delší dobu se spekuluje o jeho odchodu do Realu.

Foto: Lee Smith, Reuters

Eden Hazard ukazuje na prstech číslo dva, přesně tolik vstřelil gólů ve finále Evropské ligy do brány Petra Čecha, čímž přispěl k výhře nad Arsenalem poměrem 4:1.

Článek

Chelsea suverénním způsobem opanovala středeční finálové utkání druhé nejprestižnější evropské klubové soutěže jednoznačným výsledkem 4:1 s Arsenalem. Po nevýrazném prvním poločase přišla gólová smršť Blues, na které se velkou mírou podílel belgický reprezentant Hazard.

Jen co zazněl závěrečný hvizd, mikrofon anglické televize BT Sport zamířil za hvězdným záložníkem. A dotazy se pochopitelně točily kolem jeho budoucnosti a případném odchodu. „Myslím si, že tohle je moje sbohem," odpověděl Hazard na dotaz novináře. „Ale je to fotbal, nikdy nevíte," dodal vzápětí.

Nová výzva

Hazard po sedmi letech v Chelsea, s níž získal několik trofejí, touží po nové štaci. „Hrát Premier League bylo vždy mým snem. Tento sen se mi splnil během sedmiletého angažmá v Chelsea. Možná, že teď je čas na novou výzvu," řekl muž, který v letošním ročníku anglické ligy nasbíral 16 branek v 37 utkáních.

Už dříve Hazard naznačil, že hrát za Bílý balet je jeho dětským snem. Ten se možná brzy naplní. Pokud chce Chelsea svůj fotbalový poklad zpeněžit, teď je ten nejvyšší čas. Hazard má kontrakt do konce příští sezony a smlouvu už před delší dobou prodloužit odmítl.

Zájem je i ze strany Realu. Trenér Zinédine Zidane se nechal slyšet, že by se mu posila v podobě belgického záložníka zamlouvala.

Chelsea je s jeho odchodem smířena

To, že odchod tahouna Chelsea je na spadnutí, ví i kouč Maurizio Sarri. "Hazard je výjimečný hráč, ale dva tři měsíce trvá, než ho pochopíte jako člověka. Když se vám to podaří, zjistíte, že je úžasný. Věděl jsem, že chce odejít, jeho rozhodnutí respektuji," řekl o Hazardovi italský stratég.

Hazard získal s Chelsea šest trofejí. Dvakrát vyhrál Evropskou ligu, dvakrát Premier League, jednou FA Cup a jednou ligový pohár. Zdá se, že od příštího ročníku se na Stamford Bridge budou muset bez výrazné postavy svého kádru obejít.

„Tohle byl dokonalý konec," řekl šťastný Hazard po posledním triumfu. „Chci vzkázat fanouškům, že je miluju. Jsou jako má rodina. Chelsea budu navždy fandit. Pokud je to sbohem, děkuji vám za těch sedm let," dodal na závěr.

Reklama

Související témata: