Hlavní obsah

Naděje českých hvězd West Hamu na Ligu mistrů dostaly direkt od vlastního spoluhráče

Praha

Čtrnáct zápasů na Old Trafford bez vítězství! Bilance Davida Moyese v roli hostujícího trenéra na hřišti Manchesteru United je naprosto zoufalá. A nezměnila se ani po nedělním utkání West Hamu United na půdě druhého týmu Premier League. Paradoxně tenkrát o naději na prolomení bídné série připravil trenéra Kladivářů vlastní gól Dawsona.

Foto: Peter Powell, Reuters

Fotbalista West Hamu Vladimír Coufal v ostrém souboji s Fredem z Manchesteru United v utkání Premier League.

Článek

„Jsme naštvaní a mimořádně zklamaní. Věřili jsme, že můžeme uspět. V posledních dvaceti minutách jsme byli lepší," posteskl si po těsné prohře David Moyes, trenér West Hamu, v jehož dresu odehráli celý zápas i čeští reprezentanti Vladimír Coufal a Tomáš Souček. „Cítili jsme příležitost posílit naši pozici pro Ligu mistrů. A promarnili jsme ji, proto jsme zklamaní," uvedl pro BBC Jarrod Bowen, útočník West Hamu.

Moyes dorazil na Old Trafford k zápasům Premier League čtrnáctkrát. Jedenáctkrát s Evertonem, jedenkrát se Sunderlandem a dvakrát s West Hamem United. Čtyřikrát dosáhl alespoň na bod, desetkrát opouštěl slavnou arénu pokořený. Před nedělním soubojem si byl jistý, že Kladiváři mohou uspět.

„V určitých pasážích jsme hráli velice dobře, ale byly i okamžiky, kdy jsme nebyli schopní domácím konkurovat. Nebyl to náš večer," posteskl si Moyes, jehož tým nedokázal žádný ze sedmi střeleckých pokusů nasměrovat mezi tyče.

Foto: Peter Powell, Reuters

Fotbalista West Hamu Tomáš Souček odehrává míč v utkání Premier League proti Manchesteru United.

Nejblíže byli Kladiváři gólovému zápisu po střele Tomáše Součka, jenže tu stačil zablokovat Luke Shaw. „Naše brejkové situace jsme řešili opravu špatně," lamentoval nad bídnou ofenzivou Moyes, jehož tým srazil do kolen vlastní gól Dawsona po rohovém kopu osm minut po přestávce.

Pátí Kladiváři se v případě vítězství mohli bodově dotáhnout na čtvrtou Chelsea, za kterou nyní zaostávají o tři body. Mají však zápas k dobru. „Fakt, že jsme přijeli na Old Trafford a chtěli tady bodovat dokazuje, jaký pokrok jsme udělali," připomínal Moyes, že před rokem hrál West Ham o záchranu a letos usiluje o Ligu mistrů. „Nebyli jsme dostatečně schopní v koncovce, přestože šancí jsme měli dost. V poslední třetině hřiště jsme postrádali přesnost," přemítal Bowen.

Foto: Peter Powell, Reuters

Zklamaný fotbalista Manchesteru United Mason Greenwood zahodil šanci proti West Hamu v utkání Premier League.

Manchester United se obdivuhodně oklepal ze čtvrtečního kolapsu v souboji s AC Milán, kdy aktuálně druhý tým Premier League přišel o vítězství v úvodním duelu osmifinále Evropské ligy v druhé minutě nastavení. „Potřebovali jsme se vzpamatovat ze ztraceného vítězství," přiznával Ole Gunnar Solskjaer, že měl jisté obavy, zda jeho mužstvo remízou 1:1 neutrpělo psychicky.

„A v úvodu jsme vážně nehráli moc dobře. Nicméně postupně se naše hra zvedla. Dean Henderson v bráně byl prakticky bez práce, což je dobré znamenaní. Bránili jsme vážně fantasticky. Udržet nulu proti týmu usilujícímu o první čtyřku je vždy skvělá vizitka," lebedil si Solskjaer, pod jehož vedením udržel tým v zápasech Premier League poprvé čtyři čistá konta v řadě. Naposledy se podobnou bilancí Ďáblové pyšnili v lednu 2018, když na jejich lavičce seděl v roli kouče José Mourinho.

„Je to vážně skvělý výsledek," rozplýval se Solskjaer, který nevyužil ani jednu možnost ke střídání. „Necítil jsem potřebu něco měnit, protože jsme fungovali skvěle v defenzivě i ofenzivě," vysvětlil po těsném vítězství norský trenér, který stále čeká na prodloužení kontraktu.

Související témata: