Hlavní obsah

Návrat do Premier League. Chelsea konečně našla trenéra

Novým trenérem fotbalistů Chelsea se stal Mauricio Pochettino. Jednapadesátiletý Argentinec podepsal dvouletou smlouvu s opcí na další rok. Londýnský klub to oznámil na webu.

Foto: Darko Vojinovic, ČTK/AP

Argentinský trenér Mauricio Pochettino bude působit v Chelsea.

Článek

"Mauricio je vítězný kouč, který řadu let trénuje na nejvyšší úrovni. Působil v různých ligách, ovládá několik jazyků. Pro své renomé a přístup k fotbalu je pro nás tím pravým mužem," uvedla Chelsea v prohlášení.

Chelsea skončila v sezoně Premier League dvanáctá a v příští sezoně bude bez pohárů. Na její lavičce se vystřídali tři trenéři. V září vedení klubu propustilo Thomase Tuchela, sedm měsíců pak vedl "Blues" Graham Potter, jehož v dubnu na závěr sezony nahradila klubová legenda Frank Lampard s předem daným mandátem do konce ročníku.

Pochettino už v Londýně působil, v letech 2014 až 2019 vedl konkurenční Tottenham. "Kohouti" pod ním prožili nejúspěšnější období v éře Premier League, když dvakrát obsadili třetí místo a v sezoně 2016/17 dokonce druhé. O dva roky později postoupili do finále Ligy mistrů.

Někdejší argentinský reprezentant byl bez angažmá od loňského léta, kdy po půldruhém roce skončil na lavičce Paris Saint-Germain. S Pařížany triumfoval v lize i domácím poháru. Předtím trénoval rovněž Espaňol a Southampton.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.