Hlavní obsah

Nejlepší fotbalista světa? Messi ani Ronaldo to není

Barbora PecharováSport.cz

Je lepší než Lionel Messi, lepší než Cristiano Ronaldo. Lepší než Robert Lewandowski, Kylian Mbappé i Erling Haaland. Podle bývalého anglického reprezentanta Chrise Suttona je aktuálním králem egyptský útočník Liverpoolu Mohamed Salah. Jak si Mo označení „nejlepší fotbalista světa“ zasloužil?

Foto: Andrew Couldridge, Reuters

Střelec FC Liverpool Mohamed Salah

Článek

Bývalý hráč Celticu nebo Norwiche považuje za aktuálně nejlepšího hráče na světě Mo Salaha. "Všichni výše jmenovaní jsou hráči světové extratřídy, ale Salah je ještě převyšuje," tvrdí Sutton.

"Na hřišti totiž všichni ostatní vidí obránce, ale Mo jako kdyby viděl malé oranžové kužely, kolem kterých kličkuje na tréninku. Protančí kolem nich a skóruje," je unešen Sutton. Své umění předvedl naposledy Salah v zápase proti Watfordu nebo před reprezentační pauzou proti Manchesteru City.

Největší podíl na vysloužení si titulu „nejlepšího hráče světa" má podle Suttona fakt, že všechny své parádičky předvádí v nejtěžší lize na světě, za kterou je anglická Premier League označována. Mbappé například sice vstřelil vítězný gól PSG proti Angers, ale ve francouzské lize, která se co do náročnosti té anglické nevyrovná.

Salah se trefil v sedmi z osmi zápasů dosavadního průběhu Premier League. Messi a Ronaldo se momentálně propadají a ve svých nových klubech příliš nezáří. Vyklidili tak pozice v debatě o top hráče světa.

A devětadvacetiletý Egypťan se své šance chytil. Letošní Salahova verze je prý doposud nejlepší, kterou jsme kdy mohli vidět. Liverpool by si měl svou hvězdu radši co nejdříve pojistit novou smlouvou, nebo mu ji ukradne třeba Newcastle...

Kdo je podle vás aktuálně nejlepším fotbalistou na světě?
Erling Haaland
7,9 %
Robert Lewandowski
47,8 %
Kylian Mbappé
1,7 %
Lionel Messi
8,2 %
Cristiano Ronaldo
15,5 %
Mohamed Salah
14,6 %
někdo jiný
4,3 %
Celkem hlasovalo 8714 čtenářů.

Reklama

Související témata: