Hlavní obsah

Newcastle - Manchester City 0:1Nejsou k zastavení! Citizens po 18. výhře v řadě vedou ligu už o 15 bodů

Newcastle
Aktualizováno

Kdo zastaví vítězné tažení Citizens? Fotbalisté Manchesteru City ve 20. kole anglické ligy zvítězili 1:0 na hřišti Newcastlu a navýšili svůj náskok v čele tabulky před druhým Manchesterem United na 15 bodů. Pro svěřence trenéra Pepa Guardioly to byla už osmnáctá ligová výhra za sebou. Venku zvítězil Manchester City pojedenácté za sebou, čímž vyrovnal rekord Chelsea z roku 2008.

Foto: Lee Smith, Reuters

Raheem Sterling (zcela vpravo) poté, co vstřelil jediný a vítězný gól Manchesteru City v souboji s Newcastlem.

Článek
Fotogalerie

Manchester utkání dominoval - v první půli držel míč 82 procent času a ve druhé 73 procent. Převahu však dokázal zúročit jen jednou. Ve 31. minutě si Raheem Sterling naběhl za obranu na lobovaný pas Kevina De Bruyneho a v poměrně těžké pozici dokázal z voleje v pádu usměrnit míč do branky. Zaznamenal dvanáctou trefu v sezóně.

Jinak ale hráči City své šance zahazovali. Zejména Sergio Agüero, který už v 7. minutě nastřelil tyč a pak nevyužil další dvě šance. A když už se ve druhé půli dočkal gólu z dorážky, sudí ho neuznal kvůli ofsajdu.

I Newcastle mohl udeřit, i když se celý zápas jen bránil. Krátce po inkasovaném gólu propadl míč k Rolandu Aaronsovi, ten už překonal brankáře Edersona, ale stoper Nicolas Otamendi stihl za gólmana zaskočit a vyhlavičkoval míč z brankové čáry.

Anglická fotbalová liga - 20. kolo:
Newcastle - Manchester City 0:1 (31. Sterling).

Reklama

Související témata: