Hlavní obsah

Nejúžasnější finiš v historii fotbalu! Poklonu deváté lize složila i legenda

Londýn

Devětapadesát sekund hrůzy a radosti. Vyberte si. Fotbalový zápas v anglické deváté nejvyšší soutěži mezi týmy Padihamu a Widnes FC spěl za stavu 1:3 k poklidnému konci. Nabídl ale neuvěřitelný závěr zápasu, který je přirovnáván k nejúžasnějším okamžikům fotbalové historie, fandové zírali s otevřenou pusou. Domácí vydřeli remízu a na internetu vše ocenil dokonce Iker Casillas, někdejší hvězda Realu Madrid a španělské reprezentace.

Neuvěřitelný závěr utkání v nižší soutěži v Anglii

 
Článek

Hrála se 92. minuta zápasu, za stavu 1:3 už se v deštivém anglickém odpoledni nejspíš fandové těšili do tepla. A pak to přišlo. Zápas osmého týmu s devátým v severozápadní deváté nejvyšší soutěži ukázal, jak je fotbal krásný. Necelé dvě stovky lidí v Ruby Civil Areně nelitovali, že dali pět liber za lístek a viděli nejúžasnější koncovku utkání, minimálně v roce 2017.

„Hrůza, komedie, thriller," smál se šéf Padihamu Liam Smith. „Byla to nejbláznivější fotbalová chvíle, jakou jsem kdy viděl." Co přesně měl na mysli? Obránce týmu Widnes trefil do zad jednoho z domácích, míč se odrazil k Dominku Craigovi a ten dělovkou snížil. Gólman se zlobil, střelec spěchal pro merunu a pelášil na půlku hřiště. Padiham za stavu 2:3 vycítil šanci.

Hosté nechtěli nic komplikovat a po výkopu napálili dlouhý míč směrem k brance domácích. Po zásahu obránce se za míčem hnal gólman Padihamu, jehož odkop zachytili útočící hráči. Klička brankáři a šup, míč mířil do sítě. Obětavý zákrok obránce, který zastoupil gólmana nechal domácí ve hře. Balon se snášel na brankovou čáru, gólman Dane Smith už byl ale na svém místě a mičudu lapil. Už tohle bylo neskutečné.

Šokovaní hosté, kteří už se nejspíš viděli jako vítězové, museli rychle do obrany. Po dlouhém výkopu se Padiham dostal k poslednímu útoku. Všechno nebo nic, věděli domácí. Míč letěl okamžitě do pokutového území a po hlavičce útočníka míč zvoní na břevno. Na zlomek sekundy domácí proklínají smůlu, jenže po balonu se vrhá další z útočících plejerů a posílá jej opět hlavou do sítě. Spencer Jordan slavil první gól v sezóně. Nejspíš na něj nikdy nezapomene, stejně jako fanoušci.

Pocity všech snad vystihl nejlépe španělský gólman Iker Casillas, jenž na sociální síti k utkání napsal. „Miluji tuhle hru!" A kdo koncovku viděl, musel mu dát za pravdu, že na fotbal stojí za to chodit. Na první ligu, nebo třeba na tu devátou.

Reklama

Související témata: